• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Laleli'de Avrupalılar kalıyor

Laleli'de Avrupalılar kalıyor
ELTİD Başkanı Mehmet Zelzele: Laleli otelleri İspanyol ve Fransız turistlerin ilgisini çekti. 2007'de konaklayan turistlerin yüzde 65'ini Avrupalılar oluşturdu

İSTANBUL- İstanbul'un Laleli semtine İspanyol ve Fransız turistlerin yoğun ilgisi gözlemleniyor. Geçen yıl semtteki tesislerde konaklayan turistlerin yaklaşık yüzde 65'ini Avrupalı turistler oluşturdu. Son yıllarda Türk turizminin yüzünü güldüren İstanbul, 2008 yılında da güldürmeye devam edecek. Geçen yıl 6,5 milyonun üzerinde turistin geldiği kente bu yıl 8 milyon turistin gelmesi hedefleniyor.

 

2008 yılının İstanbul turizminde zirve yılı olacağını kaydeden Eminönü Laleli Turizmci ve İşadamları Derneği -ELTİD Başkanı ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği -TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zelzele "2007 yılı beklentilerimizin üzerinde çok iyi bir yıl oldu ve bölgemizdeki doluluklar yüzde 85'i geçti. İspanya, Fransa, İtalya, Norveç, Rusya, İran, Suudi Arabistan'dan gelen turistleri ağırladık. Son dönemlerde Laleli Bölgesi'ne İspanya ve Fransa'dan yoğun ilgi gözleniyor. Genel olarak baktığımızda Laleli Bölgesi kentin önemli merkezlerinden biridir. Tarihi ve kültürel zenginliklere, alışveriş ve eğlence mekanlarına, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile iş merkezlerine çok yakındır. 2008 yılı da turizmde çok başarılı bir yıl olacaktır ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, yakın zamanda 10 milyon turisti ağırlayacaktır." dedi.

 

Kaliteli hizmet sunmalıyız

 

 İstanbul'un dünyanın görmek istediği 10 cazip kent arasında, ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Mehmet Zelzele, gelen turistlere güleryüzlü misafirperver hizmet anlayışı içerisinde, kaliteli hizmet verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Özellikle Laleli'deki belediye belgeli otellerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgesi almasının önemine işaret eden Mehmet Zelzele "40 yıllık turizmciyim. Dünden bugüne baktığımda, İstanbul olarak turizmde çok iyi bir yere geldik ve İstanbul bu yıl da Türk turizminin yüzünü güldürmeye devam edecek. Bu başarılı gelişmelere paralel olarak sektörün de kendini yeniden yapılandırarak yüksek hizmet kalitesiyle gelen konuklarını ağırlaması gerekiyor. Mesela Eminönü'de 500'e yakın otel bulunuyor. Bu otellerin sadece 200'e yakınında Bakanlığın turistik belgesi bulunuyor. İstanbul turizminin zirveye koştuğu bir dönemde bölge olarak imajımızı yükseltmeliyiz. Özellikle Laleli Bölgesi'nde düşük kalitede hizmet veren birkaç otel yüzünden bölgemizin imajı olumsuz etkileniyor. Birkaç otel yüzünden oluşan olumsuz imajın önüne geçmeliyiz. Otellerimizin vasıflarının ve niteliklerinin yükseltilmesi gerekir. Bu arada, altına pasaj yapıp yüksek kiraya verdikten sonra odalarını düşük hizmet kalitesiyle düşük fiyata satan tesisler de bölge imajımızı olumsuz etkilemektedir. Kısacası İstanbul, 12 ay turizmin yapıldığı, zengin potansiyeli olan bir şehirdir ve otellere de yoğun talep olması nedeniyle herkesin işini en iyi şekilde yapması önemlidir." şeklinde konuştu.

 

Aynı zamanda, Pisa ve Eyfel Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı da olan Mehmet Zelzele, her iki otelinde de bu yıl ağırlıklı olarak Avrupalı turistler ile Rus işadamlarını ağırlayacağını belirtti.

 

Türk turizmi dünya çapında başarılı bir noktaya geldi

 

Türk turizminin dünya çapında başarılı bir noktaya geldiğini kaydeden Mehmet Zelzele, sözlerine "Yurtdışında katıldığınız önemli turizm fuarlarında standımıza gelen fuar ziyaretçilerin çoğu, Türkiye'ye en az bir kere gelmiş olduğunu veya mutlaka gelmeyi düşündüğünü söylüyor. Bunlar çok sevindirici gelişmelerdir ve kamu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve sektörün bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmaların sonucudur. Mesela bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, sivil toplum örgütleri gibi ilgili kurum ve kuruluşların katılacağı bir platformdan oluşturulacak ve ortaya çıkan sinerji ile kentimizin tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar, 2009 ve 2010 yıllarında İstanbul için hedeflediğimiz rakamlara ulaşacağımızın bir göstergesidir. Bunun yanında, turizmde hedeflerimize ulaşabilmemiz için mevcut ürünlerimizle birlikte pazara yeni turizm ürünlerini de sunmalıyız. Sektör olarak tarih-kültür, alışveriş, kayak, golf, kongre gibi turizm çeşitlerimizi tanıtmanın yanı sıra bölgesel destinasyon çalışmalarına hız kazandırmalıyız" şeklinde devam etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.