• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kuzeylilerin ilgisi Çeşme’ye

Kuzeylilerin ilgisi Çeşme’ye
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, konuyaa ilçede turizmin Norveç’ten gelecek yabancı turistlerle tırmanışa geçeceğini söyledi.

İZMİR- Norveç’ten her hafta turist getirecek olan bir şirketin Çeşme’deki beş otelle anlaştığı bildirildi.Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, konuyaa ilşkin açıklamasında ilçede turizmin Norveç’ten gelecek yabancı turistlerle tırmanışa geçeceğini söyledi.

İlçedeki Altınyunus, Pırıl, Doğa Otel, Kerasus ve Otel A’nın yabancı bir şirketle anlaştığını söyleyen Tütüncüoğlu “Bu bizim için büyük bir avantaj. Kuzey ülkeleri hem zengin hem de turizmde yatırım yapması beklenen ülkelerdir. Bu ülkelerden her hafta 500 ile bin kişinin ilçemize gelmesini bekliyoruz. 2008 yılında Çeşme turizminin geçen yıllara oranla daha iyi olacağını düşünüyorum.” dedi.

Soğuk ülkelerden gelenlerin deniz turizmini tercih ettiğini ifade eden Tütüncüoğlu, turistlerin spa ve termal turizmden de yararlanmasını beklediklerini kaydetti.

Çeşme’ye 20 yıl öncesine kadar Kuzey ülkelerinden çok sayıda turist geldiğini belirten Tütüncüoğlu “Şu anda en çok turist Almanya ve Fransa’dan geliyor. Norveçlilerin de tatil için Çeşme’yi tercih etmesi, bundan sonraki yıllarda esnafımızın yüzünü güldürecek.” dedi.

 

YABANCI TURİST SAYISINDA ARTIŞ BEKLENTİSİ

 

Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü de ilçenin yerli turist konusunda sorunu olmadığını, 2007 yılında ilçeye gelen 300 bin turistin 240 bininin yerli olduğunu belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla ilçeye Kuzey ülkelerinden yabancı turist çekildiğini kaydeden Günlü “Çeşme her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Bu yıl 300 bin misafirimiz oldu, bunun 60 bini yabancıydı. Yabancı turist sayısında yüzde 20 artış bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İlçedeki otellerin yatak kapasitesinin uluslararası turizm açısından sıkıntı yarattığını dile getiren Nazmi Günlü, yaz aylarında yatak kapasitesinin artmasını beklediklerini, böylelikle turistin oda talebini karşılayabileceklerini belirtti.

Çeşme Otelciler Birliği -ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel de Norveç’ten her hafta ilçeye bir uçağın geleceğini, talep olması durumunda haftalık uçak sefer sayısının 2009 yılında üçe çıkacağını söyledi.

Veysi Öncel, Çeşme’ye Finlandiya ve İsveç’ten de yabancı turist getirmek için çalışmatıklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.