• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kütahya'da otel binasına yıkım

Kütahya'da otel binasına yıkım
Gediz ilçesindeki Ilıca Kaplıcaları'nda, 1987 yılında yapımına başlanarak 1999 yılında tamamen durdurulan otel binasının yıkımına karar verildi.

KÜTAHYA -Kütahya'nın önemli termal mekanlarından olan ve Bakanlar Kurulu tarafından "Termal Turizm Merkezi" ilan edilen Gediz ilçesindeki Ilıca Kaplıcaları'nda, 1987 yılında yapımına başlanarak 1999 yılında tamamen durdurulan otel binasının yıkımına karar verildi.

Konuya ilişkin Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından yapılan açıklamada, 2001 yılında Gediz Belediyesi'nce işçi prim borcu ve oluşacak işçi prim borçlarına mahsuben SSK'ya devredilen bina inşaatında hiçbir ilerleme yapılmadığı ve inşaatın SSK'dan Maliye Hazinesine devredildiğine dikkat çekildi.

 



"Maliye Hazinesine devredilen otel inşaatını 2007 yılında almak için teşebbüste bulunduk" diyen Başkan Saraoğlu, çeşitli nedenlerle tamamlanamayan ve kullanılmayan otelin, nem oranı fazla jeolojik ortam olan kaplıca alanında bulunması ve inşaat tekniğinin eski teknikle imal edilmesi nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini aktardı. İki kere yapı denetim raporu hazırlatılan otel inşaatının yıkımına karar verildiğini söyleyen Saraoğlu, şöyle dedi:

 

"İlk raporda, inşaat halindeki binanın kullanılamayacak kadar deforme olduğu ve yıkılmasının uygun olduğu belirtilmiştir. İkinci rapor ise, bilirkişi yetkisine sahip Pamukkale Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşat Mühendisliği Deprem Araştırma Laboratuarı tarafından sağlamlık ve depreme dayanıklılık denetimleri sonucu hazırlandı. Yapılan tetkikler sonucunda; otel inşaatının yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu, can ve mal emniyeti bakımından uygun olmadığı, yapının beton kalitesinin çok düşük olduğu, çok sayıda güçlendirilmesi gereken gevrek yapı elemanının bulunduğu ve güçlendirme çalışmalarının epeyce maliyetli olacağı açıklanmıştır."

 

Başkan Saraoğlu, konuya bilimsel ve hassasiyetle yaklaşarak, mülkiyeti maliye hazinesinin olan alanı belediyeye kazandırmak için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.