• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

KURAP’tan havayollarına ‘haksız rekabete son’ çağrısı

KURAP’tan havayollarına ‘haksız rekabete son’ çağrısı
KURAP adına havayollarına çağrı yapan Moris Kohen Kasar: Zor dönemde seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmemelerini istiyoruz.


İSTANBUL- Pandemi krizi nedeniyle acentelerin zor dönemden geçtiğini hatırlatan Kurumsal Acenteler Platformu ( KURAP ) adına havayollarına çağrı yapan Moris Kohen Kasar “Başta milli havayolumuz THY olmak üzere tüm havayollarından isteğimiz internet üzerinden haksız rekabete son vermeleridir” dedi.
Kasar açıklamasında şunlara yer verdi: “ Havayolları internet üzerindeki hizmet bedellerini, çağrı merkezlerinden ve ofislerinden alınan hizmet bedellerine yükselterek ve yine tüm sınıflara ait bilet ücretlerini GDS’ler üzerinden acentelere açarak, biz seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmemeleridir”

moris-kohen.jpg

KURAP, ADINA MORİS KOHEN KASAR'IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE
Bilindiği gibi Covid-19 Pandemi Süreci Havacılık ve Turizm Endüstrisini başka sektörlerle mukayese edilemeyecek kadar kötü etkilemiştir. Sektör durma noktasına gelmiş ve tüm ekonomistlerin öngördüğü gibi 2019 yılı rakamlarına tekrar erişilmesi yıllar alacaktır.
Uçuş ezberlerimizin bozulduğu ve yepyeni kuralların yürürlüğe gireceği önümüzdeki süreçte ise havayollarının ve acentelerin birbirlerine olan ihtiyaçlarının en üst düzeyde olacağı aşikârdır.
Yolcuların mümkün olduğu kadar ayrıntılı ve doğru bilgilendirilmeleri, hava limanlarındaki süreçleri kısaltacağı gibi, oluşabilecek kargaşa ve sıkıntıların da önüne geçecektir.
Öte yandan, artan maliyetlerden dolayı kaçınılmaz olan bilet ücretlerindeki yükselişler de acentelerin finans yükünü bu en zorlu dönemde daha da büyütecektir. Acentelerin bu süreçte hem ayakta kalıp, hem de havayollarının yükünü hafifletebilmeleri için ek finansman ve geçmişten gelen gider yüklerini karşılayabilecek gelir seviyelerini yakalamaları elzemdir.
Yine Covid-19 Pandemi sürecinde başvurular ve ricalar göstermiştir ki, yolcuların internet yerine işinin uzmanı seyahat acenteleriyle çalışmaları kendileri için büyük bir kazanç olmuştur.
Bu bağlamda başta milli havayolumuz THY olmak üzere tüm havayollarından isteğimiz, internet üzerindeki hizmet bedellerini, çağrı merkezlerinden ve ofislerinden alınan hizmet bedellerine yükselterek ve yine tüm sınıflara ait bilet ücretlerini GDS’ler üzerinden acentelere açarak, biz seyahat acenteleriyle internet üzerinden rekabete girmemeleridir.
Bu zorlu süreci de el birliğiyle ve turizm sektörünün doğasında var olan dayanışma ruhu ile en az kayıpla atlatacağımıza inancımız sonsuzdur.
 

Bu haber toplam 4653 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.