• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

KURAP: Turizme destek paketi hayal kırıklığı yarattı

KURAP: Turizme destek paketi hayal kırıklığı yarattı
Kurumsal Acenteler Platformu- KURAP: Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı destek paketi hayal kırıklığı yarattı.Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıklaması umutlandırdı.

İSTANBUL- Kurumsal Acenteler Platformu-KURAP adına açıklama yapan Moris Kohen Kasar, Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı destek paketinin turizmde hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı’nın son açıklamalarının ise umut landırdığını belirterek “Turizme yönelik desteklerini ayrı bir ihtisas başlığı altında değerlendirileceği beklentisi içindeyiz” dedi.
Kasar, korona virüsle ilgili yapılan geniş katılımlı zirve sonrası Cumhurbaşkanı’nın önlem ve destek paketlerinin ana başlıklarını içeren açıklamaları çok zor günler geçiren turizm sektörünü büyük hayal kırıklığına uğrattığını belirterek “Daha iyi ve sorunları çözecek önlemler bekliyoruz” dedi.

kurap-st-regis-003.jpgKURAP adına açıklama yapan Moris Kohen Kasar şunları söyledi:

SADECE PANSUMAN
Turizm sektörünün en büyük paydaşlarından olan seyahat acentelerinin ilk açıklamada adının açıkça belirtilmemiş olması konunun ayrı bir ihtisas başlığı altında değerlendirileceği beklentisini oluşturdu.
Halen pakette yer alan önlemler ameliyat edilmesi gereken bir hastaya yalnızca pansuman ile yetinilmesi gibidir .


Seyahat acenteleri bilinenin aksine çok yüksek katma değer üreten, düşük parasal sermayeli, çok yüksek riskli işletmelerdir. Görünür parasal sermayeleri ve kazanç oranları düşük olmasına karşın, görünmez sermayeleri yani bilgi birikimleri en üst düzeydedir. Know-how diye tanımladığımız bu görünmez sermaye çalışanlarına ve onların eğitimine harcadıkları para, zaman ve emektir. Bilançolarda gözükmeyen bu sermaye kalemi işte o çok küçük kârlarla çok yüksek riskli ciroları gerçekleştirebilmelerini mümkün kılmaktadır.

İŞ GÜÇÜNÜ KORUMAK İÇİN DESTEK GEREKİYOR
Bu nedenle girdilerin neredeyse sıfırlandığı ve daha ne kadar süreceği öngörülemeyen bir dönemde, diğer sektör paydaşlarından biraz daha farklı olarak, acentelerin, her gün kendini güncellemek zorunda olan, yetişmiş işgücünün korunabilmesi için çok acil ve münhasıran önlem ve destek paketinin oluşturulması elzemdir.
 

SGK, MUHNTASAR 3 AY MUAF OLMALI
Pakette yer alan SGK ve muhtasarın 6 ay ertelenmesi yalnızca bir pansumandır , acenteler stok yapabilen işletmeler olmadıklarından ilerleyen belirsiz bir süreçte işlerini iki misline katlama imkanına sahip değildir. Bu nedenle SGK, muhtasar ödemelerinden seyahat acentelerinin en az 3 ay muaf tutulması gerekir .

MALİYE BAKANI UMUTLANDIRDI
Zirve sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sektörlerin ihtiyaçlarını göz önüne alan olası ek desteklerden bahisle açıklanan paketin esnek olduğunu özellikle vurgulaması bizleri umutlandırdı.

Bu konuda yapılacak tüm çalışmalara sonuna kadar destek vereceğimizi ve dünya bu felaketi atlattığı gün ülkemizin en önemli sektörünün ,pazar payını katlayarak herkesten önce hazır olmasını sağlayacağımızı bildiririz.

Kurumsal Acenteler Platformu – Kurap Adina Moris Kohen Kasar

Bu haber toplam 4040 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.