• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

KURAP: Turizme destek mekanizmaları acilen hayata geçirilmeli

KURAP: Turizme destek mekanizmaları acilen hayata geçirilmeli
KURAP adına açıklama yapan Moris Kohen Kasar, turizm ve seyahat sektörünün tamamen durduğunu belirterek müşteri ve tedarikçi ağlarında çok ciddi kayıplar ve iflaslar oluşacağını söyledi.

İSTANBUL- Kurumsal Acenteler Platformu - KURAP adina Moris Kohen Kasar, turizm ve seyahat sektörünün tamamen durduğunu belirterek en büyük sermaye olan müşteri ve tedarikçi ağlarında çok ciddi kayıplar ve iflaslar oluşacağını söyledi. Kasar, belirterek “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sektörü ayakta tutacak destek mekanizmaları acilen hayata geçirilmelidir” dedi.

kurap-002.jpg

SEKTÖR BÜYÜK BOYUTTA SAĞLIK SORUNU YAŞIYOR
Uluslararası ve ulusal sosyal, ekonomik ve siyasal değişikliklerden çok hızlı ve derin etkilenen sektörümüz dünyanın daha önce deneyimlemediği boyutta bir sağlık sorunu ile karşılaşmış durumdadır. Dün itibariyle Corona Covid-19 salgını Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel pandemi olarak sınıflandırılmıştır.

NE KADAR SÜRECEĞİ HAKKINDA ÖNGÖRÜ YOK
Resmi açıklamalardan anlaşılan henüz yayılmasına karşı önlem alınma aşamasında olunduğu ve ne kadar süreceği ile ilgili hiçbir öngörü olmadığıdır. KURAP olarak yaptığımız toplantılarda oluşan görüş Corona salgınının etkisinin virüsün ömründen çok daha uzun olacağı yönündedir ve bu bizi alınması gereken tedbirlerin ne kadar hızla hayata geçirilebileceği konusunda ciddi endişeye sevk etmektedir.

kurap-003.jpg

İFLASLAR OLACAKTIR

Dünyadaki toplam borç tutarının dünya gayrisafi milli hasılasının 3 katı civarlarında telaffuz edildiği bir ortamda ekonominin bir gün bile durmaya tahammülü yoktur. Korkumuz odur ki dünya çapında iflaslara kadar varacak olumsuzluklar kapıdadır. Krizin yayılma hızı, inanılmaz küçük kar oranları ile çalışan biz seyahat acentelerini, birçok ülke yönetimini olduğu gibi, tamamen savunmasız yakalamıştır.

KREDİ ÇALIŞTIĞIMIZ MÜŞTERİNİN İFLASI TEHLİKELİ
En büyük sermayemiz olan müşteri ve tedarikçi ağlarımızda çok ciddi kayıplar oluşacaktır. İç ve dış piyasada kredili çalıştığımız müşterilerin olası iflası bizleri ciddi ekonomik darboğazlara sürükleyebilir.
Incoming’ de oluşturduğumuz müşteri ağının “tüm ülkelerin ardı ardına ilan ettiği seyahat yasakları” dolayısıyla, yaşamaya başladığı ekonomik sıkıntılara ne kadar dayanacağı meçhuldür.

kurap.pngKAÇININ AYAKTA KALACAĞI MEÇHULDUR
Incoming acentelerinin müşterileri gelen yolcular değildir, yurtdışındaki tur operatörleridir ve Pandemi sona erdiğinde kaçının ayakta kalacağı da meçhuldür. Bu belirsiz bir süre topyekûn iş kaybı, sıfır kazanç demektir. Öte yandan IATA acentelerin gelirleri, sıfıra hızla yaklaşan bilet satışları nedeniyle, bir ay gibi kısa bir zamanda tarihinin en düşük seviyesine inmiştir.

TURİZM VE SEYAHAT SEKTÖRÜ TAMAMEN DURDU
Söylemek istemesek te turizm ve seyahat sektörü tamamen durmuştur. Asıl sorun da corona virüs salgınının ne kadar süreceğinin paralelinde, yaşanacak tahribatın boyutu ve sonrasında nasıl bir dünyanın bizi karşılayacağıdır.

DESTEKLER ACİLEN DEVREYE GİRMELİ
Öncelikle kurumlar arası işbirliğiyle, diğer ülkelerin paralelinde, kısa, orta ve uzun vadeli senaryoları açıkça tartışmalı ve sektörü makul bir süre ayakta tutacak destek mekanizmalarının acilen devreye sokulmasını sağlamalıyız.+

ACENTELERE YÖNELİK SOMUT TEDBİRLER GEREKİYOR
Bu bağlamda Turizm İstişare Kurulu’nun Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a sunduğu önlemlere ilişkin talepleri destekliyor, ancak özellikle kurumsal, orta, küçük ölçekli acentelere yönelik somut tedbirleri çok daha derin düşünmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Kurumsal Acenteler Platformu - KURAP adına Moris Kohen Kasar

Bu haber toplam 5551 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.