• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 30 °C

Kültür turizminde Güney Koreli turist sayısı yüzde 50 arttı

Kültür turizminde Güney Koreli turist sayısı yüzde 50 arttı
Rehber İlkay Özen, “Henüz açıklanmayan rakamlara göre 2019 yılında bu rakamın 140 bini bulması bekleniyor” dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA - Güney Koreli turistler ortalama 20 gün olan tatil sürelerinde tercihlerini Türkiye’deki Anadolu medeniyitlerine ait tarihi ve kültürel değerleri görmek için kullandıkları bildirildi. Rehber İlkay Özen, son iki yıl içinde kültür turizmi için gelen Güney Koreli turistlerde yüzde 50 artış olduğunu belirterek “2017 yılında Türkiye’ye 57 bin Güney Koreli turist gelirken bu sayı 2018'de 98 bine çıktı. Henüz açıklanmayan rakamlara göre 2019 yılında bu rakamın 140 bini bulması bekleniyor” dedi.
guney-koreli-turist-.jpg
İNANÇ TURİZMİNE GELİYORLAR

İlkay Özen, Güney Koreli turistlerin Türkiye'ye kültür, tarih ve inanç turizmi için gelidklerini belirterek şunları anlattı: “Hristiyan Güney Koreliler hacı olmak için İzmir Efes Meryem Ana ile Isparta Yalvaç Aziz Paul Kilisesi, Kapadokya yer altı kiliseleri, Side'de AA Bazilikası, Van Akdamar Kilisesi, Trabzon Sümena Manastırını ziyaret ediyorlar. Güney Korelilerin eğitim düzeyi çok yüksektin. Onlar için İstanbul büyüleyici bir şehir. Maddi durumu iyi olan ve harcama potansiyeli yüksek olan Güney Koreliler golf için Belek'e geliyor. Doğa turuna çıkanlar Nevşehir Göreme, Denizli Pamukkale, Isparta gül bahçeleri,gül suyu yapım yerleri ile lavanta tarlalarını geziyor. Antalya’da tarihi yerleri geziyorlar.”

guney-koreli-turist--001.jpg

guney-koreli-turist--002.jpgGÜNEY KORE”DE BİLGİ, İTİBAR SAYILIYOR
Güney Korelilerin Türkiye'ye gelişlerinin her geçen gün arttığını belirten İlkay Özen, turlara üniversite öğrencileri ile akademisyenlerin katıldığını belirterek “Bazı gruplar yerinde eğitim amacıyla gelerek, hem geziyor hem de ders yapıyorlar. Türkiye turuna İsanbul’dan başlayarak tüm Anadolu’yu geziyorlar.
Türkiye, Güney Korelilerin tatil anlayışına uyuyor. Güney Koreliler, deniz, kum ve güneş turizminden uzaktırlar. Tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıkları tanımak için para harcamaktan çekinmiyorlar. Çünkü Güney Koreli bir gencin itibarı tarihi kültürel değerleri bilmek, geçmişte yaşayan insanların hayatları hakkında bilgi sahibi olmaya bağlıdır. Bulgiye önem verdikleri için Türkiye’ye doyasıya geziyorlar.”
guney-koreli-turist--003.jpg

guney-koreli-turist--004.jpg

GÜNEŞTE YANMAK UĞURSUZLUK GETİRİYOR
Güney Korelilerin inanışlarında güneş yanmanın bulunmadığını söyleyen İlkay Özen şunları anlattı:

“Ciltleri, Avrupalı turistler gibi denizde plajda güneşlenerek bronzlaşmaya elverişli değil. Güney Koreliler güneş ve deniz tuzuyla oluşan buronzlaşmada ciltlerinde leke oluşmasını istemiyorlar. Güney Koreli genç evlenecek kızların ciltinde bronzlaşma ve güneş yanığına bağlı siyah lekelerin olması uğursuzluk ve ayıp karşılanıyor. Bu nedenle Güney Koreli genç kız ve erkekler yaz kış hep uzun kollu giysiler giyerek güneşten korunmaya çalışırlar.''

Unser Turizm’in sahibi Aziz Günyeli, Güney Koreli turistlerin 20 günlük ortalama tatil harcamalarının kişi başına 1080 Dolar olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Güney Koreliler Türkiye’nin geçmişte Kore Savaşı’na asker göndermesi ile başlayan fedakarlığı unutmuyorlar. Bunun için tatile çıktıkları İtalya, Peru, Hindistan, Nepal, Fransa, Almanya, ABD ve İspanya'ya göre Türkiye’de tatil yaparken kendilerini rahat hissediyorlar. Anadolu coğrafyasının tarih kültür ve arkeolojik varlıklar bakımından adeta açık hava müzesi konumunda olmasıda çekim gücü oluşturuyor. Tek dezavantajımız Avrupa ülkelerine göre mesafe uzaklığıdir.”

Bu haber toplam 4624 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.