• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 11 °C

Kriz, 'Şükran Günü' turizmini vurdu

Kriz, 'Şükran Günü' turizmini vurdu
New York'ta,'Şükran Günü' turizm gelirleri ve ziyaretçi sayısı itibariyle, geçtiğimiz yıla oranla büyük düşüş yaşandı.

NEW YORK -- Küresel ekonomik kriz, ABD'de iç turizmi de olumsuz etkiledi. Turizm gelirleri ve ziyaretçi sayısıyla dünyanın en önemli turistik şehirlerinden biri olan New York'ta,'Şükran Günü' turizm gelirleri ve ziyaretçi sayısı itibariyle, geçtiğimiz yıla oranla büyük düşüş yaşandı. ABD'de tatil sezonunun başlangıcı sayılan "Şükran Günü" nedeniyle kentte turizmin canlanmasını bekleyenler ise büyük hayal kırıklığı yaşadı.
Her yıl şükran günü tatili nedeniyle yüz binlerin akınına uğrayan New York şehrinde beklenen olmadı. Havaalanları da, geçtiğimiz yıllara oranla oldukça tenhaydı. Havayolu şirketleri ve havaalanlarında her yıl yaşanan "Şükran Günü tatili" izdihamı bu yıl yaşanmadı, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte artan uçak seferlerindeki gecikme ve iptaller ise bu yıl nerdeyse yok denecek kadar azdı.
New York'ta şükran günü tatilini umutla bekleyen esnaf ise turizmde yaşanan olumsuzlukları çaresizlik içersinde izliyor. Times Meydanında, yıllardır hediyelik eşya satan bir mağaza sahibi,”Geçen sene şükran günü tatilinde yaklaşık 30 bin dolarlık bir günlük satışımız vardı. Bu yıl bu rakam 4 bin dolara kadar düştü. Tatil sezonunda beklediğimiz işi yapamıyoruz, işler açılmazsa kepenklerimizi kapatmak zorunda kalacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.