• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 24 °C

Kos Adası'nın gücü Türkler

Kos Adası'nın gücü Türkler
Kos Adası'nın ekonomisini Türkiye'den günü birlik veya hafta sonu tatili için giden Türkler, yaptıkları harcamalarla ayakta tutuyorlar.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
BODRUM /TURGUTREİS/KOS -
Yunanistan’ın,Türkiye’ye yakınlığı sadece 14 dakika olan adası Kos’ta (İstanköy) Yunan ekonomisine en çok  katkısı olanlar Türkler. Girit adasından göç etmiş Türk aileleri, kurdukları işler ile Yunan ekonomisinin kalkınmasında büyük rol oynuyorlar. Adayı günü birlik veya hafta sonu tatili için Türkiye’den gelen Türkler, alışverişlerini bu işletmelerden yapıp,yemeklerini Türk’lerin sahip olduğu restoranlarda yiyiyorlar.

kos-limani-1.jpg

OSMANLI ÇARŞISINDA  ADIM BAŞI TÜRKÇE KONUŞULUYOR

Osmanlı zamanında kurulmuş olan çarşıda,hediyelik eşyadan,hanımlar için butiğe,kuyumcudan çocuk giysilerine ve ayakkabıcısına kadar her çeşit dükkan Türk’lerin işletmeciliğinde.Güler yüzlü hizmetleri ile yabancı turistlerinde takdirini kazanmış olan bu cici dükkanlar,herkesin kesesine uygun.Türkiye’den gelen Türkler burada alışverişlerini yaptıktan sonra germe Türk mahallesinde bulunan Kadri Memiş’in işlettiği Arap restoran’ta yemeklerini yiyiyorlar.

aylin-cakiremine-cin1.jpg

 DÜKKANLARA MİSAFİR OLDUK

Osmanlı çarşısında(Yeni adı ile eski çarşı)  ilk durağımız,Hasan&Hatzer’in dükkanı olan çocuk giysileri ve hediyelik eşya satan Happy Kids oldu .Aile işletmeciliği yapan Hasan ve Hatzer bizi güler yüzleri ile karşılayıp çay ikram ettiler.

aytul-haydaraki1.jpg

Daha sonra sırası ile,Selimi Butik sahibi Aytül Haydaraki ve kız kardeşi ile işlettikleri Aytün&Vasviye Haydaraki altın,gümüş ve saat satan müchevher dükkanına uğradık.

ali-paputsalakis1.jpg

ali-paputsalakis2.jpg

Hemen karşılarında bulunan Ali Paputsalakis’in hediyelik eşya satan dükkanına selam verdik.Türk gazetecisi olduğumuzu gören Dükkan sahipleri tek tek selam vermeye başlayınca bizde kıramadık .

huseyin-kocaoglan1.jpg

Zamanımızın el verdiği sürede Mahmut Kocaoğlan ve Hüseyin Kocaoğlan (Baba oğul) Elegance ayakkabı dükkanı ilede tanışmış olduk.

mahmut-kocaoglan1.jpg

Osman Paputsalakis ve Eşi’nin sahip olduğu Pure Gold&Silver müchevherat son durağımız idi.Aylin Çakır ve Emine Cin, güler yüzleri ile bizlere Fotoğraf için poz verdiler

aytulvasviye-haydaraki1.jpg

kadri-usta1.jpg

Çarşıda bulunan bütün Türk dükkanları ile sohbete kalkışmış olsa idik herhalde 2 gün burada kalmamız icap edecekti.Türkiyeturizm.com olarak bizlere yakınlık gösteren bütün esnafa teşekkür eder,Kos adasına ziyarete gidenlere Osmanlı çarşısına uğramalarını tavsiye ederiz.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.