• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

'Köpekli kızaklar' hizmete girdi

'Köpekli kızaklar' hizmete girdi
Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ni daha cazip hale getirmek için uzun zamandır yapılan hazırlık çalışmaları sonrası köpekli kızaklar faaliyete başladı.

KARS-Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ni daha cazip hale getirmek için uzun zamandır yapılan hazırlık çalışmaları sonrası köpekli kızaklar faaliyete başladı. Vali Mehmet Ufuk Erden'in 'siftahını' yaptığını kızaklar, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.




Kars'ın kış turizminde dünyaya açılan penceresi olan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi her geçen gün daha farklı aktiviteleriyle gündeme geliyor. Kar festivalleri, konserler, ulusal ve uluslararası kayak yarışmaları, Sarıkamış Şehitleri anma törenlerine ev sahipliği ve bunun gibi birçok programın yanına şimdi köpekli kızaklar da eklendi. Görenleri kendine hayran bırakan doğal güzelliklerinin yanı sıra uzun sarıçamları ve geniş pistleriyle kayakseverleri ağırlayan Sarıkamış, misafirlerine şimdi de köpeklerle hizmet verecek.

 

Kar-Sar-Tur İletmesi Genel Müdürü Sacit Özbey tarafından Sarıkamış turizminin hizmetine kazandırılan köpekli kızaklar ayrıca Türkiye'de ilk olma özelliliğini de taşıyor. Bunun için bir de patent almaya hazırlanan Özbey, özel eğitimli köpekleriyle kızakların ilk denemesini yaptı. Bayraktepe'de kızaklar için özel güzergâhlarda yapılacak olan kızaklı kayakların açılışını ise Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ve eşi Fatma Yeşim Erden gerçekleştirdi.


 

Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse'nin de eşiyle birlikte katıldığı açılışta konuşan Vali Erden, Sarıkamış Kayak Merkezi'nin her geçen gün çeşitli aktivitelerle kendini gündeme taşıdığını ifade etti. "Sarıkamış, özellikle kış sporları ve turizmi açısından çeşitliliğe sahiptir." diyen Erden, "Bildiğiniz gibi insanoğlu doğa ile mücadele yaparken kış şartları çerçevesinde kendisini, doğaya kabul ettirirken aynı zamanda hayvanlarla bütünleşmiş, hayvanları da aynı mücadelenin içinde koymuştur. Bizim bölgemizde, ilimizde özellikle Çıldır Gölü'nün etrafında bulunan köylerde kış şartları zor geçen bölgelerimiz civarında atlı kızaklarımız hala kullanılmaktadır. Bu ulaşım için önemli bir araçtır." dedi.

 

İnsan eliyle yapılan kızakların hayvanlar tarafından çekilmesinin ulaşımı kolaylaştırdığını belirten Erden, hayvanların da aynı doğa şartlarının mücadelesi içinde olduğunu kaydetti. Erden, burada yeni bir turizm çeşitliliği açısından köpekleri de devreye sokmak istediklerini dile getirerek, "Bildiğiniz gibi kutuplarda çok kullanılan köpekleri, ilimizin kış şartları açısından sert geçen bu bölgesinde turizm çeşitliliği açısında değerlendirmek istiyoruz. Ayrı güzergâhlarda özel pistler kullanacağız. Turizme hem kış sporu hem de çeşitlilik açısından önemli katkı sağlayacaktır. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu. Birbirine uyum sağlayan iki köpeğin kızağa bağlanmasının ardından Vali Erden ile eşi, özel pistte yaklaşık 500 metre boyunca bir gezinti yaptı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.