• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 32 °C

Kop Dağı Tesisleri açıldı

Kop Dağı Tesisleri açıldı
Bayburt -Erzurum Karayolu Kop Dağı Geçidi üzerinde bulunan Kop Dağı Dinlenme Tesisleri yapılan düzenlemelerin ardından hizmete açıldı.

BAYBURT - Bayburt -Erzurum Karayolu Kop Dağı Geçidi üzerinde bulunan ve yolda seyir halinde olan sürücülerin, yolcuların istirahat ve mola ihtiyaçlarını giderecekleri Kop Dağı Dinlenme Tesisleri yapılan düzenlemelerin ardından hizmete açıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyaeddin Babacan, Bayburt-Erzurum Karayolu üzerinde bulunan Kop Dağı Geçidi'nin 2370 metrelik rakımı ile Türkiye'nin en yüksek geçitleri arasında olduğunu söyledi. Geçidin aynı zamanda Kop Dağı üzerinde bulunduğu için Kop Geçidi adını aldığını belirten Babacan, geçidin herhangi bir tünelden ibaret olmayıp sadece dağın üstünden aşan bir yol şeklinde olduğunu vurguladı. Babacan, "Yoğun kış şartlarının hakim olduğu bu geçitte çoğu zaman kar yağışı ve tip nedeniyle, seyir halindeki ağır tonajlı araçların kayması ve yolu kapaması nedeniyle, yolda araçların mahsur kalması, yolcu ve sürücülerin hayati tehlikesi bulunması nedeniyle bu tesisler çok önem arz etmektedir. Daha önce valiliğimizce Özel İdare'nin imkanlarıyla bir adet çeşme ile tuvalet yapılmıştı. Yapılan tuvaletler bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı anormal derecede sürekli yıpranıyordu. 2003- 2005 yılları arasında üç defa onardığımız halde tuvaletler temiz tutulmadığından, ilgilenilmediğinden harap oldu. Bundan dolayı burayı ayakta tutabilkmek için ne yapabiliriz diye düşündük. İlk aklımıza gelen mülkiyeti Kop Köyü muhtarlığına ait olduğu için muhtarla irtibata geçmek oldu. Kop Köyü Muhtarı'na karavan verdik. Çeşmeye su içmeye gelen, dinlenmek isteyen vatandaşımız sıcak bir çay içsin diye karavanı çeşmenin yanına koyduk. Bir vatandaş görevlendirdik. Hem çay satsın hem de tuvaleti, mescidi temiz tutsun diye. Çünkü burası Erzurum istikametinden Bayburt'a ilk giriş ve Bayburt'la ilgili insanların ilk izlenimlerini alacakları yer. Gelen insanlar Bayburt'ta girişteki ilk intibaları iyi olsun mutlu olarak gitsinler." dedi.

 

Bayburtlu hayırsever Hacı Zülküf Bozkurt tarafından buraya bir de mescit yaptırıldı. Ayrıca Kop Köyü Muhtarlığı tarafından da çay ve dinlenme salonu yapıldı. Tesislerin giriş kısmı Özel İdare'nin imkanlarıyla asfalt yapılırken, Bayburt Belediyesi de çevreyi parke ile döşedi. Minibüs ve kamyoncuların yanı sıra dinlenmek isteyen herkesin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri bir mekan haline getirildi. Bu çalışmalara Bayburt Milletvekili Ülkü Güney'in büyük destek verdiğini hatırlatan Babacan, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

İşletmeci Celal Akburak, vatandaşların ağır kış şartlarında bu bölgede mağdur kalmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Tesislerde kahvaltı çeşitleri ve yöresel yemekler de bulunuyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.