• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Konukevinin ihalesi çıkmazda

Konukevinin ihalesi çıkmazda
Sözleşmenin imzalamaması de ihalenin iptalini gerektirdiği için eski Cevahirin yerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden ihaleye çıkartılması gerektiği bildirildi.

ŞANLIURFA- Eski adı Cevahir olan konukevinin ihalesini alan firma 10 Şubatta imzalaması gereken sözleşmeyi imzalamaya gitmediği öğrenildi. Sözleşmenin imzalamaması de ihalenin iptalini gerektirdiği için eski Cevahirin yerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden ihaleye çıkartılması gerektiği bildirildi.

SÖZLEŞME TARİHİNDE İMZAYA GİDİLMEDİ
Ancak Büyükşehir Belediyesi cephesinde bu konuda sessizlik devam ediyor. Eski Cevahirin yerini işleten işletmecinin konuk evini boşaltması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 25 Ocak’a kadar süre vermişti. Eski Cevahir’in yerini işleten işletmeci bu süreye uydu ve konuk evini zamanında boşalttı. Ancak ihaleyi alan ve 8 bin lira teminat yatıran firma 10 Şubat’ta imzalaması gereken sözleşmeyi imzalamaya gitmediği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesinin yeniden ihaleye çıkartmasıyla konukevinin teminatının da yükseltmesi bekleniyor. Kira bedelinin de 24 bin liranın altına inmeyeceği öğrenildi.
Bu arada Konukevi ihalesini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi aylık 24 bin TL’ye vermiş, 3 yıllık 860 bin Liraya ihaleyi alan firma ise işletme devrini elde etmişti. Ancak parayı yatırmadığı ortaya çıktı.

PEKİ İHALEYİ ALAN FİRMA NEDEN SÖZLEŞMEYİ İMZALAMADI?
Konuk evinin bahçesinin bir bölümünün Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını Milli Emlak’a ait olduğunu ve eski işletmecinin de bahçenin o bölümünü ayrıca Milli Emlak’tan kiraladığını sonradan öğrenen firma çıkmaza girdi. İhaleyi aldıktan çok sonra bu durumu fark eden firma çeşitli girişimlerde bulunarak söz konusu alanın da konukevi ihalesi içine almak istedi ancak başarılı olamadı.

BÜYÜKŞEHRİN KONUKEVİ İHALESİ KÖRDÜĞÜM OLDU
Bunu üzerine Defterdarlığa giderek Konukevinin Milli Emlak’a ait olan bölümün kendilerine verilmeyeceğini öğrenen ihaleyi alan firma büyük bir şok yaşadı. Teminatını yatırdığı ihalenin sözleşme tarihine kısa bir süre kala “Konuk evinin bahçe kısmındaki Milli Emlak’a ait olan alanla ilgili sorun giderilmediği taktirde biz bu işte yokuz” tarzında bir dilekçesini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine sunduğu öğrenildi. Büyükşehir Belediyesinin de Milli Emlak’a ait olan kısımla alakalı her hangi bir tasarrufta bulunamayacağı ortaya çıktı.

YENİDEN İHALEYE GİDİLECEK!
Büyükşehir Belediyesinin ihalesini yaptığı Konukevinin büyük bir çıkmaza girmesi karşısında sessizliğini koruması ve bu konuda herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Durum böyle olunca ihale yasasına göre sözleşme tarihinde imzanın atılmaması ihalenin iptal edilmesi gerçeğini ortaya çıkardı. Büyükşehir belediyesinin söz konusu konuk evi ile ilgili yeniden ihaleye çıkması ve son verilen ihale bedelinin altına düşürmeden ihaleyi gerçekleştirmesi gerektiği belirtiliyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.