• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

KODER: Turist Kuşadası'nda mutlu olmalı

KODER: Turist Kuşadası'nda mutlu olmalı
KODER Başkanı Tacettin Özden, sektör temsilcilerine seslenerek, krizlerin her zaman olabileceğini, birlikte çalışılması ve aşırı fiyat kırılmaması gerektiğini söyledi

KUŞADASI - Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı (KODER) Tacettin Özden, sektör temsilcilerine seslenerek, krizlerin her zaman olabileceğini, birlikte çalışılması ve aşırı fiyat kırılmaması gerektiğini söyledi. Özden, hizmet kalitesinin yüksek tutularak ülkeden mutsuz turist gönderilmemesini istedi.

tatil.jpg
GL Platform tarafından 21-24 Şubat arasında düzenlenecek Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, turizm zirvesine ev sahipliği yapacak. Kuşadası Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği iş birliğinde düzenlenecek zirvede, Sürdürülebilir Turizm için Turistik Kentler Konferansı'nda sektörün beklentileri ve hedefleri masaya yatırılacak.
Turizm ekonomisine sahip ilçe belediye başkanlarının sektördeki yeni yaklaşımlarının paylaşacağı toplantıda, KODER Başkanı Tacettin Özden ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bölgesel Yürütme Kurulu (TÜRSAB-BYK) Başkanı Gökhan Aydın da sektör analizinde bulunacak.

gokhan-aydin.jpgTÜRSAB BYK Başkanı Aydın, 2017 yılının turizm sektöründe toparlanma ve kriz sonrası yaraların sarılmaya başlandığı bir yıl olduğuna dikkat çekerek, 2018 yılına yönelik gelen erken rezervasyon taleplerinin ise sektör açısından iyi bir yıl olacağını gösterdiğini söyledi. Aydın, "Hedef, ilk etapta krizin başlangıç yılı olan 2015 yılı verilerini yakalamak olacaktır. Dış kaynak pazarlardaki canlılık, fiyatların eski düzeyine tırmandırılmasını ve gelirlerdeki beklentinin de olumlu etkilenmesini sağlayacaktır. Özellikle Hollanda ve İngiltere pazarlarında beklenen toparlanmaya, Alman pazarı da eklenebilirse, eski çeşitlilik ve canlılık yakalanabilir" dedi.

'RAKİPLERİMİZLE BAŞA ÇIKARIZ'
Türkiye'nin fiyat ve kalite dengesi açısından en iyi turistik ürüne sahip ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Aydın, "Sektörümüz tüm rakipleriyle normal şartlarda çok rahat başa çıkabilecek kaynaklara sahip. Yeter ki ülkemizde huzuru sağlayalım ve kaynak pazarlardaki hedef kitlemizi bu huzurun varlığına inandıracak tanıtıma ara vermeden devam edelim" diye konuştu.

tacettin-ozden-.jpgKODER Başkanı Tacettin Özden ise Kuşadası'nın bir turizm kenti olduğunu belirterek, ilçenin sahip olduğu Efes Kongre Merkezi aracılığıyla da fuarlar kenti olması için çalıştıklarını söyledi. Özden, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nın da bunun önemli bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, bunun turizmin çeşitlendirilmesinde önemli rol oynayacağını söyledi. 2018 yılının turizm açısından umut verici olduğunu da belirten KODER Başkanı Özden, sektöre şu çağrıda bulundu:
"Turizmci olarak biz ülkemize güveniyoruz, krizler olur ve geçer ama bizim ülkemiz kalıcı. O yüzden hepimiz birlikte çalışmalıyız. Bunun için aşırı fiyat kırmamak gerekiyor, hizmet kalitemizi yüksek tutmamız gerekiyor. En önemlisi, Türkiye'ye gelen turisti mutsuz göndermeyeceğiz. Bu işi uzun vadeli düşünmek zorundayız. Tüm bunları da yapacak potansiyelimiz var." 

 

Bu haber toplam 4577 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.