• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

KKTC'de tanıtıma ağırlık verilmeli

KKTC'de tanıtıma ağırlık verilmeli
KKTC'de mevcut kültürel değerlerin doğru tanıtımı, daha iyi sunumunun yapılması ve turizmin devlet politikası olarak benimsenmesi gerektiği belirtildi.

Özkan Altıntaş Türkiye Turizm


GİRNE- KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı tarafından  Girne Merit Cyristal Cove Hotel’de düzenlenen  KKTC’nin gelecekteki turizm pespektifi” konulu panelin ilk bölümünde “Dış pazara sunulabilecek yeni ürünler ve markalaşma stratejilerinin belirlenmesi” konusu masaya yatırıldı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Osman Karatepe’nin yönettiği panele Türkiye’nin eski Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş, TürkiyeTurizm.com Genel Yayın Yönetmeni Özkan Altıntaş TÜROFED başkanı Ahmet Barut, KİTSAB Genel Sekreteri Andaç Günday, KİTREB Başkanı Ayşe Gökyiğit konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacılar 10 bin yıllık geçmişe sahip olan KKTC'de mevcut tarihi ve kültüre değerlerin daha iyi tanıtılması ve doğru stretejiyle  daha iyi sunulması gerektiğinde birleştiler.
Panele TÜROFED Başkanı Ahmet barut ie Asbaşkan Seçim Aydın ile KKTC'de bulunan eğitim kurumlarının yöneticileri, turizmciler, öğrenciler katıldı.

ABDÜLKADİR ATEŞ: KIBRIS FİNANS VE TİCARET MERKEZİ OLMALIDIR
Turizm eski Bakanı Abdülkadır Ateş “kalite” ve “kantite” konulu konuşmasında turizmde kamu ve özel sektör işbirliğinin sağlanması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de hep yanlışlar yapıldı. Türkiye’nin turizm konseyi gibi ama çalışan bir konsey kurulmalıdır. Dünyada daha dikkat çekmek için Hongkong, Singapur benzeri finans ve ticaret merkezi olmalıdır. Doğu Akdeniz’in doğal yaşam merkezi yapılmaladır. Bu gibi dünyanın dikkatini çeken konularda atılımlar yapılmalıdır.”

ÖZKAN ALTINTAŞ: ALIŞVERİŞ CENNETİ OLMALIDIR
Türkiye Turizm.com genel yayın yönetmeni  Özkan Altıntaş, KKTC’de 80’e yakın manastır ve kilesi ile 30’a yakın Türk-İslam eseri bulunduğunu bunların iyi sunulması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kıbrıs’ın mutfak kültürünün turizm için önemli bir unsur olduğunu söyledi. Özkan Altıntaş, kongre turizmi için gerekli altyapının yapıldığını belirterek, "Artık Kıbrıs'ın eskiden olduğu gibi alişveriş cenneti olması vardır. Otellere gelip, çevreyi gezenlerin alışverişe çıkıp okurup eğleeneckeliri makanlara ihtiyacları vardır.kıbrıs mutfağının sunan güzel restoranlara ihtiyaç vardır, Böyle yapıldığında Kıbrıs'a gelen turist kalma süresini uzatır"dedi.

AHMET BARUT: KIBRIS’I MAKYAJLAYIN
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut,  “Dünyaya sunulan malınız iyi olmalıdır” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tek bir casino turizmi olması yeterli değildir. Otellerin cazip olması turistleri çekiyor. Antalya’da da oteller turisti çektiği için büyük sorumluluk taşıyoruz. Bunları aşmak için teşvikler yaratılmalı ve Rus tiriste yönelinmelidir. Rusya’da ki Türk kökenli tur operatörleri ile işbirliği kurarak Rus turistlerin gelmesi sağlanmalıdır. Bağımsız turizim konseyi kurularak lobi ve pr çalışmaları yapılmalıdır. Ancak Kıbrıs için ana konu ulaşım sorunudur. Ayrıca Kıbrıs’ın makyaja ihtiyacı vardır” dedi.

ANDAÇ GÜNAY: MEVCUT ÜRÜNLERİ ÖN PALANA ÇIKARMALI
KİTSAB Genel Sekreteri Andaç Günay, Kıbrıs'ın 10 bin yıllık ada ve Afrodit'in adası diye tanıtıldığı ancak günümüzde mevcut ürünlerin ön plana çıkarması ihtiyacı doğduğunu söjyledi. Andaç Günay, farklı ve doğru stratejiyle yapılacak çalışma yanında yerel yönetimleri büyük görevler düştüğünü belirterek şöyle devam etti:
"Ören yerleri içler acısıdır. Çevre kirliliği çarpık yapılaşma ile turizme zarar vermeye başladık. Ülkenin politikasını turizme çevirerek uygulamalıyız.  Markalaşmada en büyük görev Kıbrıs'ın gözbebeği  Girne belediyesine düşmektedir.
kıbrıs için ciddi eylem ypalın hazırlanmalıdır. Turizm konseyi kurulmalıdır. Turizm devlet politikası olmalıdır. Devlet turizmi profesyonellere emanet etmelidir.
İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararlar bize yara veriyor. Havalımanına gelen müşterimi kendi transfer aracımla alamıyorum. Taksilerle gitmesine izin veriyorlar. Bu dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. bis tırnaklarımızla kazıyarak getirdiğimiz turisti bir taksiciye emanet etmek istemiyoruz. Ancak bu şekilde hizmeti tam verebiliriz. bizim taşıla izinlerimiz elimizden alınıyor.
Turizm ofislerinde harite ve kitapçıklar yok. Dil bilen grevli yok. kendimizi tanıtamıyoruz. KKTC'nin beşer yıllık yol haritası gereklidir. Adayız deniz yolu ile ulaşım yoktur. Sadece havayolu ile ulaşım kismen çözüldü. Turizm için hayati öneme sahip olan ulaşım sorunu çözülmelidir."

AYŞE GÖKYİĞİT: TURİZM DEVLET POLİTİKASI OLMALIDIR
KİTREB Başkanı Ayşe Gökyiğit, ülkenin SWOT analizi konusunda görüşlerini bildirirek iyi ve kötü yanlarını söyledi. zengin tarihi miras, çekici doğal çevrenin varlığınin önemli unsurlar olduğunu belirtti. Zayıf yanlarını açıklarken uzun strteji planlarının bulunmadığını belirter Gökyiğit, yetersiz altyapı ve zayıf tanıtımın turizme fayda getirmediğini belirtti. Özel ilgi turizminin Kıbrıs için önemli olduğunu söyleyen Gökyiğit "KKTC'de işaretler, ulaşım, müze ve sergilerde eksiklik bulunuyor. Özel ilgi turizminde en çok görülen orkide bahçeleridir. Kıbrıs'ın hediyelik eşyası yoktur. Turizm devlet politikası olmalıdır ve turizm konseyi kurulmalıdır" dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.