• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

KKTC'de çıkış eğitim ve kültür

KKTC'de çıkış eğitim ve kültür
KKTC’nin gelecekteki turizm pespektifi” konulu panelde en önemli sorununun ulaşım olduğu, çıkış yolunun ise eğitim ve turizm olduğunu belirtildi.

Özkan Altıntaş -Türkiye Turizmn


GİRNE- KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı tarafından Girne Merit Cyristal Cove Hotel’de düzenlenen  KKTC’nin gelecekteki turizm pespektifi” konulu panelin  öğleden sonraki oturumunda “Dış Pazar tercihleri ve ulaşımda çözüm önerileri” tartışıldı. Konuşmacılar KKTC’nin en önemli sorununun ulaşım olduğu, çıkış yolunun ise eğitim ve turizm olduğunu belirttiler.
Avrupa-Türk İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Bentour İsviçre Genel Müdürü Kadir Uğur, DAÜ, TOYO Uzman Eğitim Görevlisi Nazmi Buldanlıoğlu, Turizm Gazetesi Editörü Fehmi Köfteoğlu, Pegasus Havayolları KKTC Temsilcisi Zeki Ziya konuşmacı olarak yer aldılar.
Panele TÜROFED Başkanı Ahmet barut ie Asbaşkan Seçim Aydın ile KKTC'de bulunan eğitim kurumlarının yöneticileri, turizmciler, öğrenciler katıldı.



MÜSTEŞAR KILIÇ: TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ PAZARDIR
KKTC Ekonomi ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr. Hasan Kılıç “Türkiye bizim için önemli bir pazardır “ diyerek panelin kapnış konuşmasını yaptı.

Olumlu bir gelişme olursa ulaşıma destek vermeye hazırız. Türkiye bizim için önemli bir pazardır. Bakanlık olarak iki nedefimiz var biri Türk pazırıdır. Gelen turist çok az. Herkes biliydor ama turizm anlamında bilinmiyor. Kıbrıs’ı iç Pazar olarak algılayıp, dış destinasyona gelmelerini istiyoruz.
Türkiye’ye 25 milyon insan geliyür bunun belli bir miktarını buraya çekmek istiyoruz. Türkiye büyük bir pazardır ve markadır bunun ajvantajını kullanmak istiyoruz.  Küçük olaylar canımızı sğkğyor ama çözeceğiz. Türkiye herkesin geleceğidir. Bugünmü konuşmalardan sonra ümidim daha da arttı. “

HÜSEYİN BARANER: BÜYÜK TUR OPERATÖRLERİNİ DAVET EDİN
Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, KKTC’nin geleceğinin parlak olduğunu belirterek eskiden çalışan büyük tur operatörlerini yeniden ağırlayarak farklılıklarısunulması gerektiğini söyledi. Akdeniz’in en güzel yerinde bulunan KKTC’nin turizm konusunda şansının büyük olduğunu belirten Baraner, “KKTC’nin sunulacak bir imajı olmalıdır” diyerek dünyadan örnekler verdi.

KADİR UĞUR: ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR
Bentour İsviçre Genel Müdürü Kadir Uğur, KKTC için en önemli sorunun ulaşım olduğunu belirterek, “Ulayım sorunu çözülürse KKTC’ye gelen turist sayısı artar. İsviçre’den gönderdiğimiz turist sayısının artamısı bizim ve KKTC’nin menfaatinedir” dedi.

FEHMİ KÖFTEOĞLU: GÜNÜ BİRLİKÇİ YARININ KONAKLAMACISI
KKTC Türkiye’ye gelen turistler için çevre turu destinasyonu olmalıdır. 30 yıllık ezberleri terketmek gerekir. Somut yapılabilir şeyler üzerine gidilmelidir.Gelen kişiler Kapadokya’ya gidiyor. Buraya götürülebilir gibi buraya getirilmelidir bunu bir devlat politikası haline geirmelidir. Bugünün günü birlikçisi yarının konaklamacısıdır. Pamukkale turu satar gibi KKTC turu satılmalıdır. Bakanlık günü birlikçi turizmini destek vermelidir. Ayrıca zengin turistlere yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

ZEKİ ZİYA: BU ÜLKENİN ÇIKIŞI EĞİTİM VE TURİZMDİR
Pefasus Havayolları KKTC Temsilcisi Zeki Ziya, KKTC’nin imaj sorunu olduğuna katıldığı söyledi. KKTC’de dünyanın en özel değerlerinin bulunduğunu söyleyen zeki ziya, turistin otel dışında turistin parasını harcayac ak imkanların yaratılması gerektiğini anlattı.  Ançak gelen turistlerin otel dışında gidebilecekleri ve para hparcayacakları bir restoranın bulunmadıağı bildirdi. Turizmin bir bütün olduğunu belirterek hepsinin belli bir plan içinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Bu ülkenin çıkışı eğitim ve turizmdir.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.