• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

KKTC ve Türkiye turizm protokolu

KKTC ve Türkiye turizm protokolu
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC ve Türkiye arasında turizmin genişletilerek güçlenmesi için protokol imzalanıyor.

ANKARA- Ankara’daki temaslarını sürdüren Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le ve Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı’yla biraraya geldi; Anıtkabir’i ziyaret etti. KKTC ve Türkiye arasında turizm protokolü imzalanacak
Ataoğlu bugün görüşmelerine Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile devam edecek.

Bakanlık açıklamasına göre dünkü görüşmelerde Kıbrıs sorunu ve turizm konuları ele alındı.
Ataoğlu’na Ankara temaslarında Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel ve Özel Kalem Müdürü Kazım Türkan eşlik ediyor.
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Türkeş’e nezaket ziyaretinde bulunan Ataoğlu, Kıbrıs konusu ve gelinen aşamada sürecin nasıl işlediğine dair görüş alışverişinde bulundu.
Görüşmede, heyetlerin, Kıbrıs’ın en yakın zamanda yeniden dünyanın gündemindeki yerini alacağı ve 2016 yılı sonunda adada hareketli günler yaşanacağına dair fikir birliğine vardığı belirtildi.

kktc-turizm2.jpg

“YAVRUVATAN İÇİN ATILACAK HER ADIMI DESTEKLEYCEĞİZ”

Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Yavruvatan için atılacak her adımda destekler pozisyonda olmaya devam edeceğiz, bizler özellikle turizm ve eğitim alanlarında her atılan adımın olumlu bir şekilde sonlanması için öncü olacağız” dedi.

“TURİZM ÖNCÜ GÜÇ OLMALI”

Kuzey Kıbrıs’ta turistik yatak sayısının hızla arttığına işaret eden Türkeş, Kuzey Kıbrıs ekonomik kalkınması için turizm yatırımlarının tüm bölgeleri kapsayacak şekilde genişlemesi ve ekonomik kalkınmaya turizm sektörünün diğer sektörlere kıyasla öncü güç olması gerektiğini söyledi.

kktc-turizm3.jpg

TANITIM GİRİŞİMİ BAŞLIYOR

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise Türkiye'nin en büyük 10 vilayeti başta olmak üzere yakın zamanda en büyük pazar olarak saptadıkları Türkiye’deki tüm sektörel paydaşlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle tanıtım girişimleri başlatacaklarını söyledi.
KKTC’ye direkt uçuşu olmayan illerden ulaşım sağlayacaklarını ifade eden Ataoğlu, bunun için gerekli adımların atıldığını ve amaçlarının sadece Türkiye’de değil, özellikle Türklerin yoğun yaşadığı Almanya ve Kıbrıs Türklerinin de en az 150 bin kişiyle yaşam sürdüğü İngiltere pazarına yönelik olacağını vurguladı.
Ataoğlu, yeni pazarlama stratejileriyle şu anda ülkede tatil yapan kişi sayısını ikiye katlama hedefini vurgulayarak bu amaçla canla başla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

kktc-turizm5.jpg
 

NABİ AVCI’YLA GÖRÜŞME

Öte yandan Türkiye Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı da, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve heyetiyle görüştü.
Turizm sektörüne yeni bir soluk vermek amacıyla ile TC ve KKTC arasında kurulacak turizm politikalarının şekillenmesi ve işbirliği amacıyla Ankara'da temaslarını sürdüren Fikri Ataoğlu ve heyeti, Türkiye Turizm ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Ataoğlu, gördükleri misafirperverlik ve ilgiye teşekkür ederek, “Atılacak her adımda TC Yardım Heyeti ve özellikle Elçilik kanadında bugün gelinen noktanın çok daha ilerisinde bir anlayışla her zaman bize el verileceğini görmek son derece mutluluk ve gurur verici” dedi.

“YAKINDA PROTOKOL İMZALANACAK”

Hedefledikleri turizm politikalarının Türkiye nezdinde en üst seviyede kabul gördüğünü ve bu turizm politikaları ve açılımları, müsteşarların ortak çalışmasıyla nihai hale getirerek bir protokole dönüştüreceklerini kaydeden Ataoğlu, protokolün en yakın zamanda imzalanacağını bildirdi.
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise, “Yavru vatan Kıbrıs'ın turizmde geldiği nokta ve markalaşma faaliyetlerine her zaman destek olacaklarını” ifade etti.
Avcı, her alanda olduğu gibi, özellikle eğitim ve turizm alanında yapılacak her açılımda Kıbrıs Türk'ünün yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, Kuzey Kıbrıs turizm sektöründeki algıyı, özellikle alternatif turizm modelleri de artırılarak, Kuzey Kıbrıs yatırım iklimini daha bir cazip hale getirmek istediklerini bildirdi.
Karşısında çok heyecanlı bir ekip gördüğünü ve bu enerjinin turizm sektörünün tüm paydaşlarına da çok olumlu etki yaratacağına inancının arttığını ifade eden Nabi Avcı, en yakın zamanda KKTC’yi ziyaret edeceğini ve bu ziyarete ortak turizm politikalarının da netlik kazanıp imzaya döküleceğini söyledi.

ATAOĞLU ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Öte yandan Ankara temaslarını sürdüren Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberindekiler Anıtkabir’i de ziyaret etti.
Bakan Fikri Ataoğlu, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak anı defterini imzaladı.
Ataoğlu, deftere “Bize bu cennet vatan üzerinde ilelebet yaşamamıza vesile olan Başkomutanım, aziz naaşlarınız önünde saygı ile eğilirken sizlerden aldığımız bu güç ve kuvvetle hiç durmadan çalışacağım. Vatanımızın, birlik ve beraberliğin, ülkemizin bekası için her türlü şartta görev yapacağımıza namus ve şeref yemini ettik” ifadelerini yazdı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.