• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kızılay ve TÜRES afet işbirliği

Kızılay ve TÜRES afet işbirliği
Türk Kızılayı Başkana Tekin Küçükali ile TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl afet koordinasyonunda çözüm ortaklığı anlaşması imzalıyor.

İSTANBUL- Son dönemde uyguladığı başarılı hizmetleriyle dünya genelinde takdir toplayan Türk Kızılayı ile Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) çözüm ortaklığı anlaşması imzalıyor. Anlaşmaya göre, olası bir afet durumunda, afet bölgesine aşçı, mutfak araç gereci, gıda tedariki ile mutfakların koordinasyonunda TÜRES destek sağlayacak.

 

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) ile Türk Kızılayı dev bir anlaşmaya imza atıyorlar.
8 Ocak 2008 tarihinde hayata geçirilecek bu önemli protokole Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl Ziya Şark Sofrası Giyimkent’te  düzenlenen törende imza atacaklar.

Kuruluşunun üzerinden iki yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, toplumsal hassasiyet bilinciyle önemli çalışmalara imza atan Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), büyük bir hizmeti daha omuzlamaya hazırlanıyor. TÜRES, Türk Kızılayı ile “Afet Koordinasyon ve İşbirliği Anlaşması” imzalıyor.

Türkiye’de deprem, sel vb. gibi olası bir afet durumunda Türk Kızılayı ile ortak çalışma yürütecek olan TÜRES, Türk Kızılayı’nın yönlendirmesine bağlı olarak afet bölgesinde yemek organizasyonunu üstlenecek.  

Bu önemli organizasyon hakkında açıklama yapan TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, yapacakları anlaşmayla önemli bir toplumsal görevi yerine getireceklerini söyledi. Türk Kızılayı’nın son dönemde yaptığı hizmetlerin Türk ve Dünya kamuoyu tarafından takdirle takip edildiğine vurgu yapan Bingöl, böylesine önemli bir kurumun yanında yer almayı bir görev kabul ettiklerini söyledi.

TÜRES bünyesinde faaliyet gösteren TÜRES Afet Koordinasyon Komitesi’nin projeyi taslak olarak neticelendirdiğini söyleyen Ramazan Bingöl, gerek teknik malzeme, gerek hammadde, gerekse ekip ekipman olarak bütün hazırlıkları tamamladıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.