• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

KDV'de 2500 acente unutuldu

KDV'de 2500 acente unutuldu
ISAD Başkanı Selma Yılmaz, seyahat acentelerinin KDV oranlarının yüzde 18’den yüzde 8’e indiren kararın adaletsiz olduğunu söyledi.

İSAD- IATA Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Selma Yılmaz,  Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren seyahat acentelerinin KDV oranlarının yüzde 18’den yüzde 8’e indiren kararın adaletsiz olduğunu belirterek ”Uçak bileti satan 2500 acente unutuldu” dedi.  

BAŞARAN ULUSOY BENİ KONUŞTURMADI
İstanbul’da Maliye Bakanlığı temsilcileri ile Lütfü kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan KDV toplantısında TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un bu konuda konuşmasını engellediğini ileri süren ISAD Başkanı Selma Yılmaz “Beni konuşturmadığına 500 seyahat acentesi tanıktır. Maliye Bakanlığı bu konu üzerinde o günlerde çalışma yapıyordu. Görülüyorku Ulusoy’un o gündü tutumu yüzünden 2500 acente mağdur olmuştur” dedi.

İSAD Başkanı Selma Yılmaz KDV indirimi hakkında şu açıklamayı yaptı.

İÇ HAT UÇAK BİLETİ SERVİS BEDELİ FATURALARINDA
KDV İNDİRİMİ YOK!

 

Resmi Gazetede yayınlanan  KDV indirimi okudum. Fakat uçak bileti satan seyahat acentelerinin iç hat servis bedeli faturalarında indirim olmadığını gördüm… Türsab daki KDV toplantısında Ulusoy konuyu günde getirmek ve Gelir İdaresi Daire Başkanı na anlatmak istediğimde beni konuşturmamıştı. Bu olaya en az 500 seyahat acentesi tanıktır. Bende, bu indirimi Maliye Bakanlığı ndan isterken, herhalde bizim sorunumuzu meslek örgütüm biliyor o yüzden konuşmaya dahi gerek görmedi diye düşündüm….

Oysa şimdi görüyorum ki, bize haksızlık yapılmış. Bizim faturaların % 18 olarak kaldığı görülüyor. Eğer o gün konuşup derdimizi Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanına anlatabilseydim bizim KDV oranlarımızda mutlaka inerdi…. Meslek örgütüm eğer bu konuda girişimde bulunmayacaksa, bizi neden engelledi?

Bu konunun derhal düzeltilmesi gerekiyor… Böyle çifte standart, haksız uygulama ve eşitsizlik olmaz….

Biz uçak bileti satan seyahat acenteleri böyle eşitsiz bir uygulamayı kabul etmiyoruz ve bu haksızlık ve eşitsizliğin giderilmesini Maliye Bakanlığı'ndan isteyeceğiz. Türsab' dan da açıklama bekliyoruz…

 

Saygılarımla

 

Selma YILMAZ

ISAD IATA SEYAHAT ACENTELERİ DERNEĞ

Başkan

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.