• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Kayseri Ortadoğu için ideal

Kayseri Ortadoğu için ideal
Hello Turizm A.Ş Genel Müdürü, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Emin Çakmak Kayseri ziyaritiyle ilgili izlenimlerini yazdı.

İSTANBUL- Hello Turizm A.Ş Genel Müdürü, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Emin Çakmak ile City Windows Travel Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Gök "Anadolu Turizm Gezileri"ni Kayseri ile sürdürdüler. Emin Çakmak kayseri izlenimlerini şöşle kaleme aldı.


Kayseri'ye inceleme

 

Geçtiğimiz hafta, Değerli meslektaşım Süleyman Gök ile birlikte Kayseriye 1 günlük inceleme ziyaretinde bulunduk,

 

Gözlemlerimi sizlerle paylaşmak isterim,

 

Ziyaretimizin ana sebeplerinden birisi, Kapadokya bölgesi ile bir kombinasyon yaratılıp Kayseri ve Kapadokya bölgesine Ortadoğu’nunun, termal, doğa ve alışverişten hoşlanan zengin turisleri bu bölgeye getirilebilir mi?

 

Bu sorunun cevabını  Tuana restoranın sahibi Mehmet bey ve Erkilek Turizmin sahibi Mustafa beyle bulmaya çalıştık,

 

Kayseri ziyaretimden çok etkilendim dersem yalan olmaz.
Her yüz metrede bir Selçuklu camisine ya da kümbete rastlamak mümkün. Ayrıca Türkiye’de 3 tarihe ve ipek yolu tüccarlarına ev sahipliği yapmış kapalı çarşılarından birisi de Kayseri de bulunuyor.

 

TERMAL CENNETİ
Kayseri’ye 35 km uzakta olan Kozluca termal kaplıcaları turistleri bölgeye çekmek için bir cazibe merkezi olabilir. Bu seferinde gidemediğim ancak Kayserili meslektaşlarımın söylediği kadar Kayseri’ye yakın şelalelerin de bulunduğu ve bölgenin zengin doğa harikası olduğunu belirtiler. Bu da bir cazibe merkezi sayılabilir,

 

Kayseri'ye 24 km mesafede ve yolu çok mumtazam yapılmış Erciyes kayak merkezini ziyaret ettik. Henüz sezonun açılmamasına rağmen yoğun bir yerli ziyaretçi vardı, ancak halen 2 büyük tesisis kapılarını yeterli turist olmadığı için açamamışlar, bazı butik oteller hizmet veriyor.

 

MIRADA DEL LAGO OTELİ
Hepimiz için bir supriz ve sevindirici bir olayla karşı karşıya kaldık: Tam bölge yatırıma muhtaç ve yeni tesisler yapılması lazım diyorduk.  

Mevcut tesisleri incelerken Aksa jeneratör grubunun bölgeye kazandırdığı muazzam ve muhteşem Mirada Del Lago oteli 5 yıldızlı kalitesinde ancak 4 yıldızlı bir otel inşa ettiğini gördük. Ziyaret günümüz bu otelin ilk açılış ve müşteri kabul ettiği gündü.

 

KAZANCI GRUBUNU KUTLUYORUM
Aksa grubuna ve başkanı Memet Kazancı'ya yatırımcı ruhu ve yüksek cesaretlerinden dolayı sektörümüze kazandırdığı bu tesisis için şükranlarımı sunuyor turizme yatırımlarının devamını diliyorum.

 

Tüm meslektaşlarıma Kayseri Erciyeste bulunan Mirada Del Lago oteli ile çalışmaları için tavsiye ederim,

 

Kayseri şehir merkezinde açılan yeni mega alışveriş merkezlerine girince bir an istanbul'da olduğumu hissettim.  Tüm tanınmış yerli ve yabancı markalar mevcuttu. Hatta fazlası var eksiği yoktu.  Fiyatlar daha cazip sinema kompleksi ve yiyecek içecek bölümü ile muhteşem bir yapıttı.

 

Arapların önemsediği diğer faktörlerden birisi alışveriş özellikle yabancı markalar bu özellikte yine Kayseri'de mevcuttu.

 

ARAP TURİSTLER İÇİN BİR CENNET

Anlatımlarımdan anlaşılacağı üzere, yaz aylarında Kayseri ve civarı, sade ve misafirperver halkı, tarihi ve kültürü, 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, lezzekli yerel yemekleri, dağı, doğası, kaplıcası, şelalesi ile güzel bir destinasyondu. Günde 4 sefer THY'nin tarifeli uçuşları ve yanı başındaki muhteşem açık hava müzesi Kapadokya ile Arap turisler için ideal bir destinasyon olabileceğine inanarak Kayseri'den akşam ayrıldık.

 

KAYSERİ'Yİ ORTADOĞU'YA TANITALIM
Yerel yönetim ve turizmci melektaşlarımdan yeterli destek ve ilgi görmemiz halinde 2008 yıl Kayseri ilimizi, Ortadoğu ülkelerine, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığımız,THY ve DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurullu İşbirliği ile tanıtımını yapmaya aday olduğumu ifade etmek isterim.

 

BELEDİYE ÇALIŞIYOR
Kayseri şehrimizin merkezini teşkil eden çoğunluğu geçen yüzyılara ait yapıları kapsayan bir alanın boşaltılarak yeniden canlandırılmasını, tarihi dokusunun korunmasını  ve ekonomiye kazandırılması için Kayseri belediyesi kolları sıvamış bile, Kayseri belediye başakanımızı kutluyorum,

 

Geçmişe öykünmenin, nüfusu bir milyonu geçmeyen bir İstanbul ile yüzbine ulaşmayan bir Kayseri’nin yasını tutmanın hiçbirimize faydası yoktur. Mevlana’nın dediği gibi artık “yeni sözler, yeni şeyler söylemenin zamanıdır”.
Daha söylenecek çok söz ve yapılacak çok iş var ama bir yerlerden, bir şeylerden başlamak gerekiyor. Bu ülke bizim ülkemiz, bu ülkenin giderek büyüyen ve giderek zenginleşen bir uluslararası faaliyetten pay alması, zenginleşmesi ve insanlarının mutlu olması hepimizi mutlu edecektir, etmelidir. Ancak, unutmayalım “umut gayrete gülümser”.

 

ORTADOĞU SATIŞINA BAŞLAYALIM
Bu vesile ile Ortadoğu ülkeleri ile çalışan acenteci meslektaşlarımında en kısa zaman içerisinde güzel ilimiz Kayseri'nin bu güzide yerlerini görmelerini, lezetli ev yapımı mantısını yemeyi ve ortadoğudaki partner acentalarına tanıtmalarını ve yeni bir destinasyon olarak satmalarını tavsiye ederim.

 

Bu ziyaretimizde bizlere eşlik ve rehberlik eden Mehmet ve Mustafa kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. onlarda bizler kadar heycanlılar Kayseri'mizin yurt dışında tanıtılması ve bölgeye turist gelmesi için canla başla yardım ettiler.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.