• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Kayak ve termal merkezlerine akın

Kayak ve termal merkezlerine akın
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, okulların 25 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde kayak merkezleri ile termal merkezlerin dolacağını söyledi.

ANTALYA- Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, okulların 25 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde kayak merkezleri ile termal merkezlerin dolacağını söyledi. Barut, Sahil turizminin yapıldığı yerlere ise rağbet olmayacağını, bu bölgelerde mart ayından itibaren kığırdanma olacağını belirtti. 

 

Ahmet Barut, yaptığı açıklamada, 25 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili için okulların turlar düzenlediği, ailelerin birlikte tatile çıkma planları yaptığını belirtti.Bu dönemde, Uludağ ve Kartalkaya gibi kayak merkezlerinde canlanma beklendiğini ifade eden Barut, ''Herkes kış aylarında ya kayak yapmaya ya da termal tesislere gitmek istiyor. Yarı yıl tatilinde kayak merkezleri ile termal merkezleri dolar. Sahil turizminin yapıldığı yerlere ise rağbet olmaz. O nedenle yarı yıl tatili Antalya ve Ege'deki otellerde etkili olmaz'' dedi.       

 

İstanbul'da durumun farklı olduğuna değinen Barut, İstanbul'un 12 ay boyunca hareketli bir tatil yeri olduğunu söyledi. Barut, İstanbul'daki otellerin nisan, mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarında tam dolulukla çalıştığını kaydetti.

       

'Antalya'da mart ayında hareket başlar'

Antalya'daki otellerin ise mart ayından itibaren dolmaya başlayacağına işaret eden Barut, ''Antalya'daki otellerde mart ayından itibaren doluluk artmaya başlar. Ancak ciddi doluluklar özellikle mayıs ayından itibaren olur. Yaz aylarında ise yüksek doluluklara ulaşılır'' diye konuştu.

 

Antalya'da kış aylarında, özellikle dış hat aktarmalı uçak sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kışın ocak ayında futbol grupları ve golf grupları Antalya'ya geliyor. Özellikle Rus turistler, Antalya'da kış aylarında da tatil yapılabileceğini bilmiyorlar oysa Rusya'da kış potansiyeli çok fazla. Bunu ortaya çıkarmak için tanıtım çalışmaları yapılmalı. Kış aylarında gelmek isteyen Ruslar da uçak bulamıyor. Şu anda Rusya'dan Antalya'ya uçak olsa onbinlerce turist gelir. Tur operatörleri ve bakanlıkla ortak çalışma yapıyoruz. Rusya'da Antalya'nın kış turizminin tanıtımına ağırlık vermek gerekiyor.''

 

'Tarifeli seferler Antalya’yı kışın canlandırır'

Rusya ve Ukrayna'dan İstanbul aktarmalı gelinebildiğini, ancak kimsenin de aktarmalı seferle tatile gelmeyi istemeyeceğini belirten Barut, ''Rusya'dan Antalya'ya tarifeli seferler konulursa Antalya'nın kış turizmi canlanır. Antalya'nın kış turizminin en büyük sorunu uçak yokluğudur'' dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.