• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Kayak tesisleri hedefi tutturdu

Kayak tesisleri hedefi tutturdu
TÜROFED Genel Sekreteri Işık Uğurtuğ, Uludağ'da faaliyet gösteren otellerin, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatillerinde hedeflerini tutturduklarını söyledi.

BURSA- Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Sekreteri Işık Uğurtuğ, Uludağ'da faaliyet gösteren otellerin, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatillerinde hedeflerini tutturduklarını söyledi.

Kar yağışı yurdun çeşitli bölgelerinde yaşamı aksatırken kayak merkezleri bu durumdan memnun.

Geçen yıl yeterli kar yağışı olmadığı için sıkıntılı bir sezon geçiren kayak merkezleri, bu yıl kar yağışının zamanında ve  yeterli kalınlıkta olması nedeniyle sezona iyi başladı. Kayak merkezlerindeki tesisler, kurban bayramında başlayıp yılbaşında devam eden hareketliliğin sürdüğünü belirtiyorlar.

 

Bayram, yılbaşı tamam, tesisler sömestr tatiline hazırlanıyor

Kış tatilinin en hareketli bölgelerinden olan Bursa Uludağ'daki işletmeler, Kurban Bayramı'ndan beri devam eden talebin 25 Ocak'ta başlayacak yarı yıl tatiline kadar devam etmesinin beklendiğini belirtiyorlar.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Sekreteri Işık Uğurtuğ,

Uludağ'da faaliyet gösteren otellerin, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatillerinde hedeflerini tutturduklarını söyledi.

 

Tesisler yüzde 100 dolulukla çalıştı

Bu yıl kar yağışıyla birlikte Uludağ'a olan ilginin arttığını ifade eden Uğurtuğ, şunları söyledi:

''Özellikle hafta sonu tatiliyle birleşen 4 günlük yılbaşı tatili nedeniyle Türkiye'nin tüm bölgelerinde bir hareketlilik vardı, ama özellikle kayak merkezleri yoğun ilgi gördü. Kar kalınlığının, kayak yapmaya son derece elverişli olması nedeniyle, kayak merkezleri ilgi odağı oldu. Bunlardan biri de Uludağ idi. Yüzde 100'e yakın doluluk oranlarıyla otellerimiz hem Kurban Bayramı'ndan hem de yılbaşından son derece memnun kaldı. Sezon devam ediyor, gelecek günlerde de yoğun bir ilgi bekliyoruz. İşletmeler, 25 Ocakta başlayacak yarı yıl tatilini bekliyor. 25 Ocaktan sonra yine hareketlilik bekliyoruz. Sömestr tatiline kadar olan süreç yine bu şekilde devam edecek. Sömestr tatilinde iç pazara yönelik çalışacağız. Daha sonra yine Rusya pazarına yönelmeyi düşünüyoruz.''

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.