• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 21 °C

Kat hizmetleri kan ağlıyor, değersizleştirildik!

Kat hizmetleri kan ağlıyor, değersizleştirildik!
HEDD Başkanı Figen Terzi : Kat Hizmetleri Müdürleri kan ağlıyor. Maid yok, artık kat şefi de yok.

İSTANBUL- Otel Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği (HEDD) Başkanı Figen Terzi, 11-17 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Uluslararası Housekeeping Haftası nedeniyle "Housekeeping Haftası'nı kutlayacağımız bu günlerde mesleğimizin durumu hiç de iç açıcı değil. Kat Hizmetleri Müdürleri kan ağlıyor. Maid yok, artık kat şefi de yok” dedi.

Figen Terzi, “Maidler kat şefi olarak görüşmeye geliyorlar. Çünkü, mesleğimiz yönetici ve patronlar tarafından ehil olmayan ellere bırakıldı. Değersizleştirildik, ama sorunlar olunca da suçlu yine bizleriz" şeklinde konuştu.

hedd-baskani-figen-terzi.png

Otel Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği (HEDD) Başkanı Figen Terzi'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Misafir memnuniyetinin en önemli olduğu alanların başında gelen turizm sektöründe temizlik, hijyen ve düzenin sağlanmasında en önemli görevi kuşkusuz Housekeeping Departmanları gerçekleştiriyor. Tüm dünyada hizmet sektöründe sürdürülebilir kalitenin var olması için çalışan housekeepingler; her yıl eylül ayının ikinci haftasını 'Uluslararası Housekeeping Haftası' olarak kutluyor.

Housekeeping Haftası'nı kutlayacağımız bu günlerde mesleğimizin durumu hiç de iç açıcı değil. Özellikle 4 yıldız, butik oteller housekeeper müdürleri sıkıntılı bir durumdalar. Sektördeki büyük STK’lar, sürekli bakanlık ve birbirleriyle imzalar atıyorlar, projelerden bahsediyorlar, görüşmeler, organizasyonlar içindeler ama ne kadar sektördeki sorunların çözümüne yansıyor.

hedd-baskani-figen-terzi-001.png

Kat Hizmetleri Müdürleri kan ağlıyor

Kat Hizmetleri Müdürleri kan ağlıyor. Maid yok, artık kat şefi de yok. Maidler kat şefi olarak görüşmeye geliyorlar. Çünkü mesleğimiz yönetici ve patronlar tarafından ehil olmayan ellere bırakıldı. Değersizleştirildik ama sorunlar olunca da suçlu yine bizleriz, başarısız bizleriz maalesef. Sıkıntı çözülmezse, adres HK müdürleri gösteriliyor hemen. Teknik direktör değiştirir gibi, HK Müdürü değiştiriliyor. Elimizde sihirli değnek yok. Bir toplantımızda üyemiz şöyle söyledi: Patronu, derneğiniz neden personel bulmuyor? demiş.

Dernek olarak personel temini temel amaçlarımız içinde değil. Köklü çözümler üzerine çalışıyoruz. Köklü çözümler hedefimiz, yabancı işçiler getirip çözmek değil.

Soruyorum;

Patronlarımızın kaç tanesi, HEDD'in Bölgesel İstihdam Ofisleri ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği Kat Hizmetleri Personeli Yetiştirme Projemizi destekledi ya da ilgilendi, merak edip sordu, sonucu ile ilgilendi acaba? Dernek, personel temini için kurulmadı ama yardımcı oluyoruz elbette aramızda. Turizm yayın organlarına gönderdiğim hiçbir bülten yayınlanmadı maalesef, yok sayılıyoruz evet.

Sektörün can damarı otellerin en önemli departmanını yönetiyoruz, unutulduk. Mesleğimiz personel bulma görevine indirgendi. İnsan Kaynakları Departmanı değiliz ama birincil görevimiz gibi beklentiler bu yönde. Haftamız kutlu olsun."

Bu haber toplam 3930 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.