• BIST 12433.5
  • Altın 6878.17
  • Dolar 43.481
  • Euro 51.3988
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 11 °C

Kartepe'de kar kalınlığı 1 metre

Kartepe'de kar kalınlığı 1 metre
Kartepe'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, yılbaşı tatili için Kartepe'ye gelen yerli ve yabancı turistleri hem de işletmecileri sevindirdi.

KOCAELİ -Kar yağışına hazırlıksız yakalanarak yolda mahsur kalan sürücüler, çevredeki işletmelerden aldıkları zincirlerle yollarına devam ettiler. Kartepe'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, yılbaşı tatili için Kartepe'ye gelen yerli ve yabancı turistleri hem de işletmecileri sevindirdi.
Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe'de halen devam eden yoğun yağışla, kayak pistlerindeki kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye ulaştı.
Marmara Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda izlenebildiği Kartepe'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hem yılbaşı tatili için Kartepe'ye gelen yerli ve yabancı turistleri hem de işletmecileri sevindirdi.
İstanbul başta olmak üzere Sakarya, Yalova gibi çevrede illerden gelen aileler çocuklarıyla kayak yaparken, beyaza bürünen ormanda gezinti yapanlar, yol kenarındaki tesislerde, odun ateşinde pişirilen sucuk ve köftelerden yedi.
The Green Park Kartepe Resort Otel Medya İletişim Koordinatörü Birol Aydın, son kar yağışıyla birlikte pistlerdeki kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığını belirterek, "Yağışlar misafirlerimizi çok mutlu etti. Şu an bölgede çok yoğun kar yağışı var. Umarım bu sezon boyunca devam eder" dedi.
"Sisli Vadi" adlı tesisin sahibi Süleyman Atmaca da Kartepe'deki doğal güzelliklerin hiçbir yerle kıyaslanamayacağını söyledi.
Kartepe'nin her mevsim ayrı bir güzelliği olduğunu dile getiren Atmaca, "Son kar yağışı bizi çok mutlu etti ve her yer beyaza büründü. Burada turizm için her şey mevcut. Ancak sesimizi biraz daha duyurmamız lazım" diye konuştu.
Bu arada, Kartepe'deki yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanarak yolda mahsur kalan sürücüler, çevredeki işletmelerden aldıkları zincirlerle yollarına devam edebilirken, yoldan çıkan otomobillere belediye ekipleri ve yol kenarındaki tesislerde çalışanlar yardımcı oldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.