• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Karayolları arazisinde sorun bitti

Karayolları arazisinde sorun bitti
Danıştay 13. Dairesi Karayolları arazisinin Zorlu'ya satışına ilişkin üç Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının iptal istemini reddetti.

İSTANBUL- Danıştay 13. Dairesi Karayolları arazisiyle ilgili olarak açılan iptal davasında kararını açıkladı. Danıştay 13. Dairesi, İstanbul-Levent'teki Karayolları arazisinin özelleştirme kapsamına alınması, TEKEL'e devri ve ihale şartnamesi çerçevesinde Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.'ye satışına ilişkin üç Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının iptal istemini reddetti.

Yapı-Yol Sen'in Ortaköy Mahallesi'ndeki Hazine'ye ait arazinin özelleştirme kapsam ve programına alınması, TEKEL'e devrine ilişkin işlem ve arazinin satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ÖYK kararının iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle üç ayrı dava açmıştı.

Danıştay 13. Dairesi, üç davayı da esastan karara bağladı.

Daire, söz konusu işlemlerin iptal istemlerini oy birliğiyle reddetti.

 

İHALE NASIL SONUÇLANMIŞTI?

 

İstanbul Levent'teki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 96.505 metrekarelik arazinin satışına ilişkin ihale 7 Mart 2007 tarihinde gerçekleştirilmişti.

İhaleye Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş, Emaar Gayrimenkul Geliştirme A.Ş, Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm A.Ş, Akfen-Osmanlı Ortak Girişim Grubu, Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş, Toray ve Eren Talu Ortak Girişim Grubu, Nurol-Fiba Ortak Girişim Grubu, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş-MSREF VI Living Daylights BV Ortak Girişim Grubu, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Global-Boğaziçi Ortak Girişim grupları katılmıştı.

İhalede araziye en yüksek teklifi 800 milyon dolarla Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş vermiş, Özelleştirme Yüksek Kurulu, ihaleyi 12 Mart 2007 tarihinde onaylamıştı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.