• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kar kalınlığı turizmcileri sevindirdi

Kar kalınlığı turizmcileri sevindirdi
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te, birkaç gündür etkili olan yağışlı havayla birlikte kar kalınlığı yaklaşık 80 santimetreye ulaştı.

KAYSERİ -Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te, birkaç gündür etkili olan yağışlı havayla birlikte kar kalınlığı yaklaşık 80 santimetreye ulaştı. Son yağan karlarla, kayak için 60 santimetre olan kar kalınlığı standardı yakalanarak pistlerde kayak için uygun zemin oluştu.

Erciyes'teki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Beden Terbiyesi Tesis Şefi Zafer Demiryürek, üç günden bu yana etkili olan yağış sonrası kayak merkezlerinde kar kalınlığının 80 santimetreyi aştığını söyledi. Kayak merkezinde kayak sezonunu iki gün önce açtıklarını belirten Demiryürek, bugün pistlerin kayak yapmaya son derece elverişli bir yapıya ulaştığını ifade etti.

 

Demiryürek, "Üç günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, pistlerde kayak için uygun zemin oluşturdu. Yaklaşık 80 santimetre kar kalınlığı oluştu. Kayak yapılabilmesi için standart kar kalınlığı da (60 cm) aşıldı. Pistlerde gerekli hazırlıkları yaptık. Mekanik tesislerin kullanıma hazır hale getirildi. Kar ezme çalışmaları yapıldı. Kayakçıları Erciyes'e bekliyoruz" diye konuştu..

 

Kurban bayramı öncesi gelen kar yağışı, geçtiğimiz yıl sezonun büyük bir bölümünü boş geçiren turizmcileri sevindirdi. Önümüzdeki hafta Perşembe gününden itibaren kutlanacak Kurban bayramı ve eğitimdeki yarıyıl tatili için otellere yoğun rezervasyon talepleri gelmeye başladı.

 

Erciyes Kayak Merkezi'ndeki konaklama tesislerinden Bülent Otel bayram rezervasyonlarının şimdiden yüzde 40'ını aldı. Tesisin sahibi Bülent Oruç, yaptığı açıklamada, sezon açılışının tüm turizmcileri mutlu ettiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl sezonu tam 1 ay sonra açtıklarını hatırlatan Oruç, Kurban bayramı öncesi kayak merkezinde sezonu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Oruç, şöyle devam etti:

 

"Geçtiğimiz yıl yılbaşı ve Kurban bayramında bile sezonu açamamıştık. Bu yıl erken gelen kar yağışı ile sezonu açtığımız için mutluyuz. Rezervasyon talepleri bugünlerde arttı. Meteorolojinin son verilerine göre kar yağışı birkaç gün daha sürecek ve kar kalınlığı artacak. Kurban bayramını ve sömestr tatilini çok iyi geçireceğimizi umut ediyoruz."

 

DİĞER KAYAK MERKEZLERİ DE BAYRAMA HAZIR

 

Son günlerde etkili olan kar yağışı, Türkiye'nin diğer kayak merkezlerinde de kar kalınlığını artırdı. Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının ardından kayak merkezlerinden Kartalkaya'da 110, Uludağ'da 99, Ilgaz 99 ve Palandöken'de 75 santimetre kar kalınlığı ölçüldü. 4 günlük Kurban Bayramı ve eğitimde yarıyıl tatili öncesi ulaşılan kar kalınlığı kayakseverleri mutlu ederken turizmcileri umutlandırdı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.