• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kapıköy Sınır Kapısı bereketi

Kapıköy Sınır Kapısı bereketi
Elite World Van Otel Genel Müdürü Gürkan Akbay, sınır kapısının açılmasi ile birlikte gözle görülür bir hareketliliğin başladığını söyledi.

VAN - Türkiye’deki çatışmalı süreçten dolayı kapanan Kapıköy Sınır Kapısı’nın tekrar hizmete sokulması ile birlikte Van’daki otel rezervasyonlarında da ciddi bir iyileşmenin olduğu belirtildi. Elite World Van Otel Genel Müdürü Gürkan Akbay, sınır kapısının açılmasi ile birlikte gözle görülür bir hareketliliğin başladığını söyledi.

Türkiye’deki çatışmalı süreçten dolayı kapanan Kapıköy Sınır Kapısı’nın tekrar hizmete sokulması ile birlikte Van’daki otel rezervasyonlarında da ciddi bir iyileşmenin olduğu belirtildi.
Çatışmalı sürecin başlaması nedeniyle kapanan Kapıköy Sınır Kapısı’nın tekrar hizmete sokulması ile birlikte Van ekonomisinde de bir hareketlenmenin olduğu bildirildi. Sınır kapısının kapanması ve yaşanan sıkıntılardan dolayı otellerin tüm etkinlikleri, programları ve üst düzey toplantıları iptal olmuştu. Birçok otelin 2016 yılı programlarına da etki eden sorun, Kapıköy Sınır Kapısı’nın tekrar açılması ile son buldu. Birçok otel şimdiden gelen rezervasyonları alırken, bu hareketliliğin ilerleyen günlerde artması bekleniyor.

iranli-turist.jpg

SINIR KAPISININ AÇILMASIYLA İRANLILAR YENİDEN VAN'A GELDİ.
Van’daki Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması ile birlikte İranlı ilk turist kafilesi de kente geldi.
Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de başlayan çatışmalı süreç ve akabinde Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapanması ile birlikte ekonomik anlamda büyük bir sıkıntıya giren Van, İranlıları yeniden ağırlamaya başladı. AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay’ın girişimleri sonucu tekrar hizmete sokulan sınır kapısından İranlılar yeniden gelmeye başladılar. Tekrar hizmet vermesi ile birlikte tek tük girişlerin gerçekleştiği kapıda bugün itibari ile kalabalık bir grup otobüslerle Van’a geldi. Gayet memnun oldukları gözlenen İranlıların gelişi Van halkının da yüzünü güldürmeye başladı. Şimdiden rezervasyonların giderek arttığı Van’da İranlı turistlerin hareketliliği bekleniyor.

“YILBAŞI PROGRAMLARINI ALMAYA BAŞLADIK”
Elite World Van Otel Genel Müdürü Gürkan Akbay, yaşanan olaylardan dolayı otel olarak ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Bu durumun birçok sektörde insanların işten çıkarılmalarına kadar devam ettiğini anlatan Akbay, “Sınır kapımızın da kapanması ile birlikte Van olarak ciddi bir çöküşe doğru yol aldık. Rezervasyonlarımızın çoğu iptal edildi, ilerleyen aylardaki etkinliklerin rezervasyonlarında da bir iptal söz konusuydu. Ama Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması ile birlikte gözle görülür bir hareketlilik başladı. Biz şimdiden yılbaşı etkinliklerini almaya başladık. Otel rezervasyonlarımıza bir canlılık geldi. Şu an bu hareketliliğin başındayız ama öyle inanıyorum ki ilerleyen günlerde bu canlılık ve hareketlilik artacaktır” dedi.

“İSTENİLEN DÜZEYDE OLMASA DA BİR HAREKETLİLİK BAŞLADI”
Rescate Hotel Van Genel Müdürü İrem Tinli Angün de, olaylardan dolayı ekonomik olarak ciddi sıkıntılar içerisine girdiklerini belirtti. Ama sınır kapısının açılması ile birlikte bir hareketliliğin söz konusu olduğunu dile getirdi. İlk aylardaki sıkıntılara rağmen bu hareketliliğin güzel bir gelişme olduğunu belirten Angün, “İstenilen düzeyde olmasa da bu hareketliliğin ilerleyen günlerde, haftalarda artacağını düşünüyoruz. Yaşananlar ciddi manada hem ilimiz hem ülkemiz başta olmak üzere hepimizin ekonomisine büyük bir zarar veriyordu. Ama kısa sürede sınır kapısının tekrar hizmete sokulması ile birlikte başlayan bu hareketlilik bizleri sevindirmiştir. Umarım bir daha bu tür sorun ve sıkıntılar yaşanmaz” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.