• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kapadokya'da doluluk yüzde 75

Kapadokya'da doluluk yüzde 75
Kurban Bayramı tatili için yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdikleri yer Kapadokya oldu. Yöredeki turistik tesislerde yüzde 75 doluluk oranına ulaşıldı. .

NEVŞEHİR-Kurban Bayramı tatili için yerli turistlerin yoğon ilgi gösterdikleri merkezlerden biri de Kapadokya oldu. Yöredeki turistik tesislerde yüzde 75 doluluk oranına ulaşıldı.

 

Kurban Bayramı tatili için Uludağ, Palandöken ve Erciyes gibi kayak merkezlerinin ardından yerli turistler en çok ilgiyi Kapadokya'ya gösterdi.

 

Doğa harikası peribacalarının süslediği yöredeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 75 seviyesine ulaşırken yörede faaliyet gösteren turizmciler, kaydedilen doluluk oranından bir hayli memnun.

 

Bölgeye başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere yurdun çeşitli illerinden bayram tatilini geçirmek için gelen turistler Göreme, Ürgüp, Uçhisar ve Avanos gibi turistik merkezlerdeki müze ve örenleri gezerek rehberlerden bölgenin jeolojik yapısı ve tarihi hakkında bilgi alıyor.

 

Tercihlerini Kapadokya'dan yana kullanan turistler, bölgenin büyüleyici yapısından çok etkilendiklerini belirtirken yörenin tanıtımını yetersiz gördüklerini bildirdi.

 

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği -KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, bayram tatili süresinin kısa oluşu ve yılbaşına kısa bir süre kalmasının iç turizmde hareketliliği olumsuz etkilediğini kaydetti.

 

Buna karşın görülen doluluk oranının bölge açısından bir hayli iyi olduğunu ifade eden Demir, Kapadokya bölgesinin, ilginç jeolojik yapısının yanı sıra peribacaları, peribacalarına oyulan yerleşim yerleri, yeraltı şehirleri, kaya kiliseleri ve diğer güzellikleriyle yeryüzündeki ender doğal ve kültürel merkezler arasında yer aldığını söyledi.

 

Bu özellikleriyle Kapadokya'nın Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerin de en gözde tatil merkezleri arasında bulunduğunu ifade eden Demir, Kurban Bayramı tatili içinde yerli turistlerin en çok ilgi gösterdikleri merkezlerin başında Kapadokya'nın geldiğini kaydetti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.