• BIST 11335.05
  • Altın 5962.226
  • Dolar 42.7652
  • Euro 50.1581
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara -3 °C
  • Antalya 5 °C

Kanadalı Air Transat İstanbul'a uçuşlara başladı

Kanadalı Air Transat İstanbul'a uçuşlara başladı
Kanadalı Air Transat Toronto–İstanbul hattında başlatılan seferlerle Kanada ile Türkiye arasındaki hava bağlantıları güçleniyor

İSTANBUL - Toronto–İstanbul hattında başlatılan seferlerle Kanada ile Türkiye arasındaki hava bağlantıları güçleniyor. Kanada merkezli hava yolu Air Transat, İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Havayolunun TS214 sefer sayılı uçağı, Toronto’dan kalkarak bugün saat 14.45’te İstanbul’a indi. İlk uçuş dolayısıyla İstanbul Havalimanı Giden Yolcu Terminali F1 kapısında bir tören düzenlendi.

Törende konuşan İGA İstanbul Havalimanı Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, Air Transat’ın İstanbul’a sefer başlatmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aydın, bu yeni hattın Amerika kıtası ile olan bağlantıları stratejik olarak genişlettiğini ve İstanbul’un küresel havacılık ağındaki konumunu daha da güçlendirdiğini vurguladı. Yeni seferlerin, Türkiye ile Kanada arasındaki turizm ve ticaret potansiyeline katkı sağlamasının yanı sıra İstanbul’un uluslararası havacılıktaki lider rolünü pekiştirmesinin beklendiğini ifade etti.

kanadali-air-transat-.jpgTörene Kanada’nın İstanbul Başkonsolosu Natalie Britton, Air Transat Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Howard Liebman, İGA ve Air Transat yöneticileri ile havalimanı çalışanları ve yolcular katıldı. Etkinlik, kurdele ve pasta kesiminin ardından sona erdi.

İstanbul Havalimanı’nın 116’ncı hava yolu

Air Transat, İstanbul Havalimanı’nın hizmet verdiği 116’ncı tarifeli yolcu hava yolu oldu. Uzun yıllar sonra Amerika kıtasından anlaşma yapılan ilk hava yolu şirketlerinden biri olan Air Transat, 2025 yılında havalimanının uçuş ağına katılan dokuzuncu yeni taşıyıcı olarak kayıtlara geçti. İstanbul Havalimanı, 330’un üzerinde destinasyona sunduğu bağlantılarla küresel ölçekte önemli bir aktarma merkezi konumunda bulunuyor.

Amerika ve Avrupa’daki tatil destinasyonlarına odaklanan uçuşlarıyla bilinen ve 2025 Skytrax Dünya Havayolu Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Turistik Havayolu” seçilen Air Transat’ın, Türkiye ile Kanada arasındaki hem turistik hem de iş amaçlı seyahatlerde önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Haftada iki seferle başladı

Toronto’dan İstanbul’a gerçekleştirilen ilk uçuşun ardından, dönüş yönündeki ilk sefer TS215 ile bugün saat 16.40’ta İstanbul’dan Toronto’ya yapıldı. Geniş gövdeli Airbus A330-200 uçaklarıyla icra edilen İstanbul seferleri salı ve cumartesi akşamları Toronto’dan İstanbul’a, dönüş seferleri ise çarşamba ve pazar günleri İstanbul’dan Toronto’ya gerçekleştirilecek. Haftada iki frekansla başlayan uçuşların, Haziran 2026 itibarıyla haftada üç sefere çıkarılması planlanıyor.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.