• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kaçkarlar'da Heliski turizmi

Kaçkarlar'da Heliski turizmi
Helikopterle kayak sporunun merkezi haline gelen Kaçkar Dağları, bu hafta sonundan itibaren “Heliski” tutkunlarını ağırlamaya başlayacak

RİZE- Helikopterle kayak sporunun merkezi haline gelen Kaçkar Dağları, bu hafta sonundan itibaren “Heliski” tutkunlarını ağırlamaya başlayacak.

 

Turkey Heliski Firması Organizatörü Moris Kasar,  heliskinin dünyada sınırlı bölgelerde yapılan, kayakçıların helikopterle dağların zirvelerine çıkıp oradan atlayarak kaydıkları bir spor türü olduğunu ifade etti.

Firmanın organizatörlüğünde Kaçkar Dağları’nın Rize’nin Çamlıhemşin bölümünde, 2005 yılında heliski yapılmaya başlandığını belirten Kasar “Bu süre içerisinde yaklaşık bin kişilik sporcu kafilesini Kaçkar Dağları’nda ağırladık. Bu yıl ise bölgeye sporcu turları bu hafta itibarıyla başlayacak” dedi.

Heliski etkinliklerinin Mart ayının sonuna kadar devam edeceğini bildiren Kasar “Organizasyon için değişik ülkelerden yaklaşık 350 heliski tutkunu Rize’ye gelip kayak yapmak için müracaat etti. Çok yüksek oranda bir başvuru var. Şu an için rezervasyonlar tamamen dolmuş durumda. Talebin Mart ayının sonuna kadar 700’ün üzerinde olacağını düşünüyoruz. Bu yıl helikopter sayımızı ikiden üçe çıkardık. Bu da bölgede aktivitasyonun artmasını sağlayacak.” dedi.

Heliski için ilk grubun 12 Ocak'ta, Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’na geleceğini belirten Kasar, helikopterle kayak yapılacak bölgeleri belirleyeceklerini, ardından ilk sporcu grubun Rize’ye geleceğini kaydeden Kasar “Her hafta yaklaşık 40-50 sporcu ile bu etkinliği gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kasar, heliskinin dünyada Kanada, Himalaya, Kafkaslar ve Alaska’dan sonra Türkiye’de ilk kez Kaçkar Dağları’nda yapıldığını kaydetti ve şunları söyledi:

 

KAÇKAR ŞEKERİ

 

“Heliski tutkunlarının Türkiye’yi ve Kaçkarlar’ı tercih etmelerindeki en önemli etken Avrupa’ya olan yakınlığıdır. Yaklaşık üç yıldır gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla Türkiye’nin ve Rize’nin Avrupa’ya tanıtımı için elimizden gelen desteği sağladık. Bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz.”

Kasar özellikle yönetmenliğini ünlü kayakçı Dominique Perret’in hazıırladığı “Kaçkar Şekeri” adlı belgesel filmin Avrupa’da birçok ülkede yayımlandığını söyledi.

Kasar, sözlerine “Bu film Kaçkar Dağları’nı dünyaya tanıtan ilk film oldu. Bu çalışmayla doğal yaşama zarar vermeden turizmin önünü açmayı amaçlamıştık. Bunun meyvelerini topluyoruz. Çünkü yapılan haberlerle ve tanıtıcı filmlerle Kaçkar Dağları doğa sevenlerin vazgeçilmezi oldu. Sporcular yöreyi ‘Keşfedilmemiş Cennet’ olarak tanımlıyor” diye devam etti.

 

Heliksi sporunun Erzurum’da yapılacak 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’na da büyük katkı sağlayacağını belirten Kasar “Bu tür organizasyonlar Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz’in Avrupa’ya tanıtımında büyük katkı sağlamaktadır. Kış sporları ile doğu Karadeniz’in çehresi değişecek. Çünkü üç yılda kat ettiğimiz aşamayı çok iyi gözlemleyebiliyoruz.” dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.