• BIST 12433.5
  • Altın 7075.79
  • Dolar 43.4828
  • Euro 51.4312
  • İstanbul 2 °C
  • Ankara -2 °C
  • Antalya 9 °C

JOY Group'un iflası tartışılıyor

JOY Group'un iflası tartışılıyor
JOY Group’un patronu Akın Yılmaz'ın sessiz sedasız yürüttüğü işlemlerin perde arkasında nelerin olup bittiği tartışılıyor .

İSTANBUL- JOY Group"un patronu Akın Yılmaz'ın sessiz sedasız yürüttüğü işlemlerin perde arkasında nelerin olup bittiği tartışılıyor "JOY Group iflas etti mi, erteletti mi?" sorusunun yantı aranıyor. Türkiye"nin en büyük yerli otel zinciri JOY Group zorda. Dünyanın 115. büyük otel grubu olarak bilinen JOY, sessiz sedasız iflas erteletmeye çalıştı ama karar çabuk yayıldı.
Bünyesinde 4 bin kişi çalıştıran JOY Group"un Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz, bu kararı şirketin merkezi Antalya yerine İstanbul mahkemelerinde aldırdı. İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi, iflasın ertelenmesi talebiyle ilgili tedbir kararlarını alarak şirket yönetimine kayyum atadı. İlk duruşma 21 Nisan 2010 tarihinde yapılacak...
Aslında JOY Group"un patronu Akın Yılmaz, bu operasyonu sessiz sedasız yürütüyordu. Önce 36 milyon TL sermayeli JMG Turizm Ticaret Ltd. Şti"nin merkezi 20 Ekim 2009 itibariyle İstanbul"a taşınmıştı. Sonra da unvanı JMG Turizm Ticaret A.Ş. olarak değiştirilmişti. Bütün bunlar yapılırken, zordaki gruba nefes aldırabilmek için de iflasın ertelenmesi talebiyle mahkemeye gidilmişti.
Konuyla ilgili olarak Para dergisinde şu yazı yayımlandı:
" Para dergisi olarak bu gelişmeleri öğrenip haberi hazırlamaya başladığımızda, bazı gazetelerin internet sitelerinde “flaş” haber olarak “JOY Group iflas etti” haberi yer aldı.

Bizim cuma günü mesai bitiminden hemen öncesi ulaştığımız bilgilerse iflas değil, iflas erteleme kararı verildiği yönündeydi.
Bu kararı 12. Asliye Ticaret Mahkemesi"nin yazı işlerinden de doğrulattık.
İnternet siteleri ve haberi servise koyan ajans iflas ve iflas ertelemeyi birbirine karıştırmışa benziyor.
Konu ile ilgili şirketin patronu Akın Yılmaz"ı da aradık. Ancak bu aşamada konuşmak istemediği mesajı bize ulaştırıldı."
JOY Group Kiriş World, Kiriş Resort, Pegasos Royal, Kimeras Club, Ma Biche Hotel, Pegasos Tropikal, Bella Hotel, Pegasos World, World Palace, Pegasos Palace, Hydros Club, Nashire Hotel, Pegasos Club, Pegasos Resort ve Blue Collection"un işletmecisi. Her biri Ege ve Akdeniz"in incisi niteliğinde olan bu işletmelerin sezona birkaç ay kala sıkıntıya düşmesi sektör açısından kötü bir durum olarak değerlendiriliyor.




Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.