• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Japon restoranı Zuma Boğaz'da

Japon restoranı Zuma Boğaz'da
Ünlü Japon restoranı Zuma, Ortaköy'e geliyor. 2 milyon dolara kurulan restoranda sushi'den sakeye kadar çeşitli Japon tatları bulunacak

İSTANBUL- Londra'nın ünlü ve ödüllü Japon restoranı Zuma, Hong Kong'dan sonra İstanbul'da Ortaköy Radisson SAS Bosphorus Hotel'de hizmete girecek. Şubat ayında kapılarını açacak, yazlık ve kışlık mekana sahip restoranı Türkiye'ye İstanbul Doors Restaurant Group getirdi. Zuma Londra'yla ortaklaşa yapılan proje için 2 milyon doların üzerinde para harcandı. Dekorasyon için seçilen objeler Brezilya'dan Japonya'ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden getirildi. Diğer şubelere sadık kalarak yapılan mekanın mimarı Sinan Erül. Barmen ve aşçıları başta olmak üzere kadrosu Londra'dan getirilen restoranda yemek ve içki sunumları önem kazandığı için tabaklar Japonya'da bir ustaya elde yaptırılıyor.

 



Kişi başı 40 pound

Victoria ve David Beckham çifti, Madonna, Elton John, Russel Crow, John Travolta, Beyonce, Gwyneth Patrow, gibi ünleri ağırlayan Londra Zuma'da kişi başı ortalama fiyat 40 pound. İstanbul Zuma'da fiyatlar piyasa şartlarına göre yorumlanacak olsa da birçok malzeme ithal ve özel olduğu için maliyetlerin yüksek olacağı tahmin ediliyor.

 

Ocakbaşında sake keyfi

Londra ve Hong Kong şubelerindeki gibi açık mutfak stilinin hâkim olduğu restoranın diğerlerinden farkıysa iki katlı olması. Üst katta bar ve bar lounge alanı, alt katta ise daha düşük ses düzeyinde müziğin olduğu ana yemek salonu, Sushi Bar ve Robata Grill bar yer alıyor.

Sake barda ise Japonların geleneksel içkisi sake sunulacak. Türkiye'nin ilk sake listesine sahip restoranda Zuma için özel üretimlerde yer alıyor. Robata Grill ise Türk ocakbaşı konseptinin Japon versiyonu olarak adlandırılıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.