• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Jacaranda Ege'ye yatırım yapacak

Jacaranda Ege'ye yatırım yapacak
Jacaranda Hotels CEO'su Volkan Şimşek: Ege Bölgesi'nde hareketlilik var. Hem Kuşadası hem Özdere ciddi turist akınına uğruyor

ANTALYA- Antalya'da 2 oteli bulunan Jacaranda Hotels, yeni projesini Ege Bölgesi'nde hayata geçirecek. Jacaranda Hotels CEO'su Volkan Şimşek, "Ege Bölgesi'nde hareketlilik var. Hem Kuşadası hem Özdere ciddi turist akınına uğruyor. O bölgelerde yakında bizim de açılışlarımız olacak" dedi. Geçtiğimiz yıl vefat eden Justiniano Otelleri’nin de kurucusu İsmail Gür’ün kurduğu Jacaranda Otelleri’nin CEO’luğuna Rixos Başkan Yardımcılığını geçtiğimiz günlerde bırakan Volkan Şimşek üstlendi. Magic Life Jacaranda Belek ve Jacaranda Hotel olmak üzere iki tesisi bulunan Jacaranda Hotels’i büyütmeyi hedeflediklerini kaydeden Şimşek, “sağlıklı bir büyüme” planladıklarını söyledi. Şimşek, grubun iki oteli dışında Side’de arazileri olduğunu belirterek, Ege’de ise Pamucak’ta 1,3 milyon metrekarelik arazi üzerine otel ve golf alanı yapılabileceğini söyledi.

PLANLADıĞıMıZ 2-3 TAHSISIMIZ DAHA VAR
Jacaranda Hotels CEO'su deneyimli turizmci Volkan Şimşek ile grubun turizm sektöründeki yatırım hedeflerini, 2015 sezonunu ve ülke turizmini konuştuk. Grup olarak bünyelerinde 2 tesisin olduğunu söyleyen Şimşek, "Geçen yıl Side'de açtığımız ve Magic Life markası ile işlettiğimiz Magic Life Jacaranda Imperial ve Belek'te yenilediğimiz tesisimiz Jacaranda Club & Resort ile hizmet veriyoruz. Bunların dışında planladığımız 2-3 tahsisimiz daha var. Bunlardan bir tanesi Ege Bölgesi'nde. Ege Bölgesi yavaş yavaş daha hareketli bir bölge haline geldi. Kuşadası yakınlarında büyük bir proje üzerinde çalışıyoruz. Hem Kuşadası hem Özdere bölgeleri ciddi turist akınına uğruyor. O bölgelerde yakında bizim de açılışlarımız olacak" dedi.

ÜST SEGMENT İÇİN LUXURY CLUB
2015 sezonunda 225 oda ile Belek'teki otelde hizmete açtıkları Jacaranda Luxury Club konsepti hakkında da bilgi veren Şimşek, "Toplamda 130 bin metrekareye yayılmış olan tesisimizin bir kısmını bölerek üst segmente hitap eden bir kulüp atmosferi yarattık. Jacaranda Luxury Club'ta kalan misafirler Jacaranda Resort'teki bütün hizmetlerden yararlanabiliyorlar. Burası daha çok villaların olduğu bir bölüm ve üst segmente hitap ediyor. Sessiz, sakin bir ortamda tatil yapma imkanı sunuyoruz. Jacaranda Luxury Club'ta daha çok Avrupalı misafir ağırlıyoruz. Avrupalılar bu konseptten çok memnunlar. Her şey dahil'in bütün olanaklarından yararlandırıyoruz. Gayet iyi bir başlangıç yaptık ve sezon doluluğumuz da gayet iyi görünüyor. Bu sene iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE HENÜZ DOYUMA ULAŞMADI"
Türkiye'nin turizm anlamında hala pek çok konuda doyum noktasına henüz ulaşmadığını belirten Volkan Şimşek şunları söyledi: "Türkiye 35 milyon turist ağırlıyor. Yıl 2014. Biz bundan 10 sene önce 'Türkiye 2023 yılında 50 milyon turist ağırlayacak' dediğimiz zaman herkes bize gülüyordu. 2023 yılında Türkiye 50 milyon turisti ağırlayacak. Kriz dönemlerinde kapasitelerin çok olduğu, turist sayısının azaldığı konuşuluyor ama krizin olmadığı dönemlerde de kapasitenin yetmediği ve yeni yatakların devreye girmesi gerektiği söyleniyor. Yine bu sene de çok fazla otel açıldığı ve dolulukların düştüğü konuşuluyor. Neden? Çünkü en büyük kaynak pazarlarımızdan birinde kriz var. Bugün Rusya pazarında kriz yaşanmasaydı bu konuyu hiç kimse konuşmayacaktı. Bence Rus pazarında geçici bir kriz yaşanıyor. Türkiye Rusya ve Almanya'dan yeterince turist ağırlamıyor.

YENİ PAZARLARDA TÜRKİYE'YE İLGİ ARTIYOR
Yine yeni kaynak pazarlardan Çin ciddi şekilde turist göndermeye başlayan bir ülke. Türkiye'de Çinli sayısı her geçen gün artıyor. Hem İstanbul'da hem Kapadokya ve kıyı kesimlerinde daha çok Çinli, Koreli ve Japon turistleri görmeye başladık. Yine Hindistan'dan ciddi bir turist akını başlayacak. Türkiye sunduğu fiyat ve hizmet kalitesi ile rakiplerinin çok çok önünde. Hatta Güney Amerika'dan da Türkiye'ye ciddi bir akım başlayacak. Brezilya ve Arjantin yavaş yavaş Türkiye'yi keşfettiler. Türkiye henüz doyuma ulaşmadı. 50-60 milyon turisti ağırlayabilecek kapasitede bir ülke. Ülke turizmi daha yeni kapasiteleri ve otelleri de kaldırır. Bizim dikkat etmemiz gereken şey devlet yardımı ile otellerimizin renovasyonlarını sağlamak, son teknolojilerle donatmak ve misafir memnuniyetini düşürmemek. Bunları yaptığımız sürece Türkiye turizmden daha uzun süreler gelir elde etmeye devam edecektir."
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.