• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir'e akıllı trafik lambaları

İzmir'e akıllı trafik lambaları
İzmir Büyükşehir Belediyesi, az enerji harcayan ve çok daha uzun ömürlü LED'li sistem, yayalar ve sürücüler açısından da daha güvenli trafik lambaları kuruyor.

İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi, LED'li sistem sinyal vericilerini İzmir'e kurmaya başladı. Halen trafik sinyalizasyon sistemi olarak kullanılan halojen ampullü sinyal vericilere nazaran daha az enerji harcayan ve çok daha uzun ömürlü LED'li sistem, yayalar ve sürücüler açısından da daha güvenli.

Halojenli sistemde sinyal verici camları renkli olduğu için güneş ışığı yansıması gibi sebeplerle yanmayan ampulün yanıyor gibi görünmesi, trafik kazalarına yol açabiliyor. Yeni sistemde ise sinyal verici camları tamamen renksiz. Bu da ışık yansımasından oluşabilecek muhtemel kaza risklerini en aza indirecek. LED'li sistemin kullanım ömrü, çevre faktörlerine de bağlı olarak 5 ile 10 yıl arasında. Eski sistem halojenli lambalarda bu süre sadece 6 ile 10 ay. Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Denetim Şube Müdürlüğü'nce İzmir'deki 393 sinyal verici değiştirildi. Önümüzdeki günlerde yeni vericiler şehir geneline yayılacak.

 



İzmir trafiğine çağ atlatacak LED'li sinyalizasyon vericilerin özellikleri ve avantajları şöyle:

 

"Ampul değişimi için yapılan masraflar ve zaman kaybı ortadan kalkacak. Trafik güvenliği en yüksek seviyede sağlanacak. Kavşaklarda trafik kazaları en aza indirilecek. LED'li sinyal vericilerde, azami 10 yıl boyunca lamba değişimi gerekmiyor. Bu sebeple bakım ve işletme maliyetleri yüzde 90 azalıyor. LED'li sinyal vericilerin, yansıyan güneş ışığını kesme özelliği var. Bu sayede sürücüler, her şartta vericide hangi rengin yandığını görebiliyor. 5 ile 8 kat daha az güç harcıyorlar. Bu sebeple enerjiden tasarruf sağlanıyor. LED'li sinyal vericinin sızdırmazlık özelliği sayesinde tozlanma ve kirlenme olmadığı için temizliğe gerek kalmıyor, ışık seviyesi azalmıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.