• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

İzmir Expo 2015 için Fransa'da

İzmir Expo 2015 için Fransa'da
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki heyet, son olarak Paris'te Fransız Dışişleri Bakanlığında temaslarda bulundu, Türk

PARİS- Expo 2015 adaylığında karar günü yaklaştıkça İzmir’in tanıtım atakları da artarak devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki heyet, son olarak Paris'te Fransız Dışişleri Bakanlığında temaslarda bulundu, Türk dostu olarak bilinen Fransız aydınlarla bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) merkezi olan Paris'e giden Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki heyet, EXPO'ya üye ülkeler üzerinde önemli etkisi olduğu bilinen Fransız Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yaptı.    

Kocaoğlu, ilk olarak Fransa Dışişleri Bakanlığı Ekonomik ve Mali İşler  Direktörü Christian Masset ile görüşerek İzmir'in adaylık gerekçelerini ve avantajlarını anlattı ve destek istedi. Ardından ''Fransa'daki Türk  Dostları'' olarak bilinen bir grup Fransız aydınla bir araya gelen Kocaoğlu, İzmir'in EXPO adaylığı konusunda oluşturulacak kamuoyu için yardım ve destek talebinde bulundu.

Fransız-Türk Komitesi Başkanı Marc Bernardin, kısa adı Turkey Invest olan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Fransa Temsilcisi François Bernar ve İzmir'deki Fransız Kültür Merkezi'nin eski Müdürü Daniel Schlösser'in de katıldığı görüşmenin, oldukça samimi bir havada geçtiği bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Kabine Direktörü Philipe Effienne ile de görüşen İzmir Heyeti’nde İzmir'in adaylık sürecini aktaran Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selim Kuneralp, İzmir'in EXPO yarışını kazanması durumunda Fransız şirketlerinin bölgeye çok ciddi yatırımlar yapabileceğini söyledi.

Kocaoğlu da EXPO İzmir için sadece bu kentteki 3.5 milyon insanın değil, tüm Türkiye halkının, devletinin ve hükümetinin büyük destek verdiğini vurguladı.

Efienne, İzmir'in çok güçlü teması olan bir kent olduğunu belirterek, ''İzmir'i daha fazla tanıtmak lazım. Özellikle tarihi ve ekonomik fırsatlarını. Sağlım temanız bizce çok önemli. Dosyanızı detaylı şekilde inceleyeceğiz'' diye konuştu.

Görüşmelerde, Fransa'da 2009 yılında düzenlenecek Türk Yılı konusundaki hazırlıklara da dikkati çekildi. Temmuz 2009 ile Mart 2010 tarihleri arasında düzenlenecek Türk Yılı etkinliklerinin, iki ülke arasındaki diyaloğun akıcı ve güven verici bir şekilde sürdürülmesine ve Türkiye'nin Fransa'daki imajına olumlu katkılar sağlayacağına işaret edildi. 

 

Başkan Aziz Kocaoğlu ve EXPO İzmir heyeti bu akşam Paris'teki BIE delegeleri ve yabancı misyon temsilcileri onuruna Seine Nehri üzerinde düzenlenen tekne turuna katılarak, konukları Şubat ayında İzmir'de yapılacak 2. EXPO Sempozyumu'na davet edecek. Davette Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Osman Korutürk de hazır bulunacak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.