• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir daha çekici geliyor

İzmir daha çekici geliyor
EXPO Zaragoza 2008 Organizasyon Komitesi Başkanı Fernandez: "Diğer ülkeler için İzmir daha çekici geliyor"

ANKARA -Expo Zaragoza 2008 Organizasyon Komitesi Başkanı Emilio Fernandez, Expo 2015 için İzmir ve Milano'nun da güçlü adaylar olduğunu belirterek, "Ancak diğer ülkeler açısından İzmir'in daha çekici geleceğini düşünüyorum" dedi. Fernandez, İzmir için şans diledi.

Ankara'da temaslarda bulunan Expo Zaragoza 2008 Organizasyon Komitesi Başkanı Emilio Fernandez, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) biraraya geldi. Fernandez, Zaragoza'da yaptıkları çalışmaları anlatarak, İzmir'in Expo 2015 Fuarı adaylığını değerlendirdi.

Zaragoza Expo Fuarı'nın 14 Haziran-14 Eylül 2008 tarihleri arasında 'Su' teması ile yapılacağını belirten Fernandez, fuara 103 ülke kendi standıyla katılacağını, BM ve AB'nin de büyük stantlarla fuarda yer alacağını söyledi. Fernandez, Zaragoza'ya, özellikle Afrika ülkelerinin katılımını artırmak için çaba sarf ettiklerini, çünkü, Afrika'nın az su kaynaklarına sahip olması yanında kalitesiz suya da sahip olduğuna dikkat çekti.

 

Fernandez, fuar için komitenin 800 milyon Euro, merkezi hükümetin ise 1 milyar Euro harcadığını kaydetti. İspanya Hükümetinin yaptığı harcamaların altyapı harcamaları olduğunu, komitenin ise fuara yönelik harcamalar yaptığını belirten Fernandez, "Fuar için yapılan 600 milyon euro harcama daha çok ülke stantlarını oluşturacak binaların inşasında kullanıldı. 200 milyon euro ise kültürel program ve gösterilerde kullanılmak üzere ayrıldı" diye konuştu. Fernandez, fuardan beklenen geliri ise şöyle açıkladı: "Fuar giriş bilet hasılatı, sponsorlardan gelecek gelirler ve restorant hizmetlerinden elede edilecek gelirlerle harcamaların 400 milyon eurosunun karşılanacağını tahmin ediyoruz."

 

Fernandez, expo fuarlarının ilk zamanları yeni teknoloji ve icatların sergilenmesiyle yapıldığını, ancak soğuk savaş döneminde fuarın dünya sorularıyla ele almaya başladığını belirterek, "Su konusuda bu asrın en önemli konusu. Belkide kazanmamızda en önemli etken oldu" dedi. Expo fuarların uzmanların semineri ve akademisyenlerin toplantıları olmadığını vurgulayan Fernandez, fuarın onbinlerce vatandaşa açık alanlar olacağını ve ülkelerinden stantlarıyla birşeyler katacağı organizasyon olacağını dile getirdi.

 

Expo 2015'e İzmir'in 'sağlık', Milano'nun da 'gıda' temasıyla aday olduğunu hatırlatan Fernandez, her iki ilin de güçlü temalarla aday olduğunu kaydetti. Her iki şehrinde güçlü adaylar olduğunu vurgulayan Fernandez, "İzmir için İspanya'da yapılan sunumda katılanlara olumlu intibah uyandırdı. Türkiye'nin böyle bir organizasyon yapabileceğine inanılıyor. Ayrıca diğer ülkeler açısından İzmir'in daha çekici geleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

Konuşmasının ardından gazeteciler kısa süre sohbet eden Fernandez, parmaklarıyla şans işareti yaparak, İzmir'e Expo 2015 için şans dileğinde bulundu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.