• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İstanbul'da Paskalya bereketi

İstanbul'da Paskalya bereketi
TUROB Başkanı Timur Bayındıır: 7 ile 10 Mart'ta Yunan, 19 ile 22 Mart'ta İspanyol Paskalyası ile İstanbul otellerinde doluluk oranı yüzde 100'ü bulacak.

İSTANBUL- İstanbul otellerinde paskalya bereketi yaşanacak.

Paskalya Bayramı sırasında başta İspanya, Yunanistan, İtalya, Fransa, İngiltere olmak üzere Avrupalı turistler İstanbul'a akın edecek.

Paskalya tatiline gelecek olan 30 bine yakın turist, kente 250 bin euroya yakın döviz bırakacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk turizminin yüzünü güldürmeye devam eden İstanbul'a Ocak ayında gelen turist sayısı önceki yıla oranla yüzde 14 artarak 357 bin 203'e ulaştı.

Geçen yıl 6,5 milyon turisti ağırlayan ve bu yıl 8 milyon turist hedefine ulaşmayı planlayan İstanbul'un 2010 yılı hedefi 10 milyon turisti misafir etmek.

İstanbul'un bu yıl turizmde çok iyi bir yıl geçireceğini kaydeden Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği -TUROB Başkanı Timur Bayındır, Mart ayında Paskalya ile başlayan yoğunluğun Ekim sonuna kadar devam edeceğini ve yıl boyunca birçok uluslararası kongre ve zirvenin gerçekleştirileceğini söyledi.

İstanbul'da, geçmişte sadece Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim aylarında yoğunluk yaşandığını anlatan Başkan Timur Bayındır "Türk turizminin kalbi olan İstanbul'da artık 12 ay turizm yapılıyor," dedi.

 



Paskalya İstanbul Otellerini Dolduracak

Paskalya ile İstanbul'un kış turizminden çıkacağını anlatan TUROB Başkan Yardımcısı Osman Öztürk "Gelecek ay hem Yunan Paskalyası hem İspanyol Paskalyası olacak. Her iki Paskalya bayramı, kıştan çıkan İstanbul turizmine büyük bir canlılık kazandıracak. Paskalya bayramlarında kentimize gelecek olan yaklaşık 30 bin turist, kentimize 250 bin euroya yakın döviz girdisi bırakacak," dedi.

 



Otelimizde yer yok

Otellerde kontenjanların dolduğunu belirten TUROB Genel Sekreteri ve BW The President Hotel Genel Müdür Yardımcısı Erhan Çakay "Mart ayında İstanbul otellerinde neredeyse yer yok. Biz, otel olarak tek bir oda için bile yoğun telefonlar alıyoruz. Otellerde kontenjanlar dolmak üzere. İlave kontenjan açma olasılığı gittikçe azalıyor. Paskalya ile birlikte Mart ayını çok yoğun geçireceğiz. Paskalya İstanbul için çok güzel bir sezonun başlangıcı olacak ve otellerimizdeki yoğunluk yıl boyunca devam edecek,"dedi.

 



Paskalya ile İstanbul turizminin yumurtası çatlayacak

TUROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz "Paskalya satışlarımızı geçen yıl yaptık. Mart ayı için çok yoğun talep alıyoruz ancak tüm odalarımız doldu. Paskalya ile İstanbul turizminin yumurtası çatlayacak. Turizmde iyi bir yıl bizi bekliyor ve yıl boyunca doluluklar devam edecek," dedi.

 



Paskalya ile İstanbul turizminin yüzü gülecek

Nippon Hotel Genel Müdürü Nuri Kalyoncu "Paskalya ile İstanbul turizminin yüzü gülmeye başlayacak ve otellerimizdeki doluluklar yıl boyu devam edecek. Mart ayından itibaren doluluklarda çok iyi bir noktadayız. Aynı zamanda Mart - Kasım döneminde birçok toplantı grubunun da ev sahipliğini üstleneceğiz. 2008 turizmde zirve yılı olacak," dedi

 



Paskalya yumurtalarımız hazır

BW Citadel Hotel İşletme Müdürü Vedat Ergün "Paskalya günlerinde otelimiz yüzde 100'e yakın dolu olacak. Başta İspanyollar olmak üzere Avrupa'dan gelecek turistleri misafir edeceğiz. Paskalya yumurtalarımızı hazırladık," dedi

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.