• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İstanbul'da Astoria açıldı

İstanbul'da Astoria açıldı
Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A. Ş. tarafından Esentepe'de hayata geçirilen Astoria Alışveriş, Yaşam ve Eğlence Merkezi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

İSTANBUL -Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A. Ş. tarafından Şişli Esentepe'de hayata geçirilen Astoria Alışveriş, Yaşam ve Eğlence Merkezi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Milletvekili ve Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile çok sayıda davetli katıldı.



Astoria Alışveriş, Yaşam ve Eğlence Merkezi, seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı törenle açıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Kempinski Residences Astoria'nın yatırımcısı Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, 110 bin metrekare toplam alana sahip projenin, satılmış ve kiralanabilir otel hizmetli suitlerin de yer aldığı 160 rezidans ve ofis katları, 35 bin metrekarede ikiyüzelliden fazla markanın yer alacağı 110 mağazasıyla bugünkü piyasa değerinin 600 milyon dolar olduğunu ve Astoria'da yer alan mağazaların tümünün uzun dönemli kiralanmalarının tamamlandığını belirtti. Aşcı ayrıca Astoria'nın yıllık ciro hedefinin 1,5 milyar dolar olduğunu da vurguladı.

 



Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yaptığı konuşmada ticaret odaları verilerine göre Türkiye'nin en fazla işyeri açılan ilçesinin Şişliolduğuna dikkat çekti. Sarıgül, "Bunun bir tek nedeni Şişli Belediyesi'nin yönetim modelidir. Amacımız aksayan bürokrasinin tıkanan yerlerini açmak ve istihdamı arttırmaktır. Bugün burada 2 bbin evladımız işbaşı yaptı. 20 bin aile evinde huzura kavuştu. Bu yatırımın başta Şişli olmak üzere İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. " şeklinde konuştu.

 

Sarıgül'ün ardından kürsüye gelen eski İçişleri BAkanı Abdümkadir Aksu, İstanbul için önemli bir alışveriş merkezini hizmete açtıklarını belirterekşöyle konuştu: "Ben konuşmayı değil iş yapmayı ve yapanları severim. Eser ortada. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum."

 

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'da konuşmasında yıllar önce Türk insanının alışveriş merkezlerini sadece yurtdışında gördüğünü ve imrendiğini kaydederek, günümüzde bu merkezlerin artık heryerde olduğunu ve sadece alışveriş merkezi değil 5 yıldızlı bir yaşam merkezi olarak faliyet gösterdiklerini söyledi.

 

Son olarak kürsüye Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı geldi. Yazıcı, İstanbul'a ekonomik ve sosyal bakımdan büyük katkılar sağlayacak Astoria Alışveriş Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi. 2010 Avrupa Kültür Başkenti'ne aday gösterilen İstanbul için bu tür tesislerin önemine dikkat çeken Yazıcı şöyle konuştu: "Burada doğrudan sağlanacak istihdam yaklaşık 3 bin kişi. Bu yatırımlar Türkiye için çok önemli yatırımlardır. Türk ekonomisindeki istikrardan dolayı bu tür yatırımlar artarak devam etmektedir. Sadece 5 yıl önce dibe vuran bir ekonomi bugün dünyanın önde gelen ekonomileri arasında yer almaktadır. Bu tablo doğru yönetim ve istikrar sayesinde gerçekleşmiştir."

 

Konuşmaların ardından merkez, sahnede temsili kurdelanın törene katılan yetkililerin hep birlikte kesilmesiyle hizmete açıldı.

 

Kempinski Residences Astoria'da Eylül ayında yaşamın başlamasının ardından Astoria Alışveriş, Yaşam ve Eğlence Merkezi de, Kempinski Residences Astoria'nın 5 katında toplam 35.000 metrekarelik bir alanda dünyaca ünlü yerli ve yabancı markaları, lüks restoranları, sinema salonları, spa ve spor merkeziyle seçkin ziyaretçilerine hizmet verecek.

 

Tesisin teknik özellikler ise şöyle : "110.000 metrekare inşaat alanı, 11.000 metrekare arsa alanı, 27 katlı ikiz kuleler, Toplam 160 rezidans (40 adedi otel fonksiyonlu kısa, orta ve uzun kiralamalar için), 8 ofis katı, 35.000 metrekare 5 kat alışveriş merkezi, 250'den fazla markanın yer alacağı 110 mağaza, Gün ışığını içine alan 48 metre yüksekliğinde Avrupa'nın en yüksek ikiz atriyumları, 3.500m2 spa, spor ve sağlık merkezi, Toplam 1.000 kişilik 10 sinema salonu, Amerikan standartlarında planlanmış geniş rampalara sahip."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.