• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

İstabul Ticaret Odası karıştı: İTO’ya kayyum mu atandı?

İstabul Ticaret Odası karıştı: İTO’ya kayyum mu atandı?
İstanbul Ticaret Odası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu tarafından denetime alındı. Müsiad baskısı nedeniyle sıkıntı yaşanırken Başkan yardımcısı Dursun Topçu istifa ettirildi.

İSTANBUL- Türkiye’nin en büyük odası İstanbul Ticaret Odası- İTO’da karışıklık bitmiyor ve üç aydır Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu tarafından denetime alındığı bildirildi. İTO Meclis Üyeleri ağustos ayından beri başlayan denetimin sürdüğünü ve kurumda muthiş bir huzursuzluk yaşandığı söylendi. Bu arada eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünürü olan İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu'nun zorlama ile istifasının istendiği iddia edildi

 

istanbul-ticaret-odasi,-.jpgBazı üyeler bu durumu "İTO’ya kayyum mu atandı yoksa Demokles’in Kılıcı mı işletiliyor?" diye sorguluyor. Edindiğimiz bilgiye göre daha önce Bakanlık eliyle yapılan denetimler sadece bir iki hafta sürerken bu sefer Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu devrede olduğu için süreç 7-8 aya kadar uzayabilir.

 

istanbul-ticaret-odasi,--002.jpgARKADAŞLARINA KIRGIN

Geçen yıl Şekib Avdagiç Grubu ile Abdullah Teber Grubunun çekişmesine sahne olan, hatta eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat’ın yaralandığı bir kavgaya kadar çevrilen seçimler sonrası İTO’da sular durulmadı.

Ağustos ayı başında İTO Meclis Üyelerinden edindiğimiz bilgiye göre, Ahmet Davutoğlu’nun dünürü olan İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu’nun istifası istenmişti. İddia Twitter’dan kamuoyuna duyuruldu. Haber siteleri konuyu gündeme taşıdı.
Bir gün sonra yapılan İTO Meclis toplantısında Başkan Avdagiç, Topçu’nun istifa ettiğini üyelere duyurdu. Edinilen bilgiye göre Topçu, gönülsüz olarak istifa etti ve yol arkadaşlarına kırgın. Çünkü Avdagiç’in seçilmesinde en önemli etkenlerden biri MÜSİAD’ın temayülünde çıkan isim olmasının yanında Topçu’nun İTO’daki gücüydü.

 

istanbul-ticaret-odasi,--001.jpgMÜSİAD RAHATSIZLIĞI VAR

İşin ilginç kısmı o gün de belirtiğimiz üzere Cumhurbaşkanlığı’nın görevlendirdiği denetçi Topçu’nun odasına yerleşmişti. İstifadan 10 gün sonra Jale Özgentürk Hürriyet’teki köşesinde denetim ve istifa sürecini ele aldı. Özgentürk, kimilerine göre Avdagiç döneminin kimilerine göre ise 2016-2018 döneminin mercek altında olduğunu okurlarına aktardı. Edinilen bilgilere göre hem merhum İbrahim Çağlar dönemi inceleniyor hem de mevcut yönetim denetim altında tutuluyor.


ÜYELER RAHATSIZ
400 bin üyesiyle Türkiye’nin en güçlü odası İTO’da üyeler bu durumdan oldukça rahatsızlar. İş dünyasıyla yaptığımız sohbetlerde mutlaka bu konu gündeme geliyor. İlaveten iş insanları arasında ciddi bir MÜSİAD rahatsızlığı da belirmiş durumda. "Yarı kamu niteliğindeki her iş dünyası örgütünde MÜSİAD’ın baskınlığı, öteden beri bağımsız kalmış iş insanlarının İTO'uzaklaşmasına neden oluyor" diyorlar.
Patronlar Dünyası eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünürü olan İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ila yaptığı görüşmede "Odamdayım" dcevabı almıştı. Ancak daha sonra İTO Meclisi'nde Topçu'nun istifa ettiği açıklandı

 

DURSUN TOPÇU OLAYI

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeniden siyaset sahnesine dönme hazırlıkları İstanbul Ticaret Odası'nı da karıştırdı. İddialara göre Ankara, Dursun Topçu'nun İTO'dan istifa etmesini istedi.

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, meclis toplantısında Dursun Topçu'nun istifa ettiğini açıkladı. Ahmet Davutoğlu'nun kızı Meymune, Dursun Topçu'nun oğlu Talha Topçu ile evli. MÜSİAD'ın 2017'deki oda meclisinde yaptırdığı temayül yoklaması sonucunda Dursun Topçu ilk sırada çıkmıştı. Sonra da Topçu aday olmamış, Şekip Avdagiç'e en büyük desteği vermişti.

 

DAVUTOĞLU PARTİ KURMA KARARI ALINCA

Bir dönem AKP hükümetlerine başbakanlık yapmış olan Ahmet Davutoğlu’nun, yeni parti kurma girişimleri sonrasında, dünürü Dursun Topçu’nun istifasının istendiği söylentileri ortaya çıkmıştı.

Aydınlık Ekonomi Müdürü Recep Erçin, sosyal medyadan, "İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu istifa etmiş, deniyor.. Etmemiş ettirilmiş. İTO'ya denetleme yollanmış. hem başkan hem topçu istifa etsin denetimden çıkamazsınız denmiş.

Kaynak: Recep Erçin/Aydınlık
Bu haber toplam 4914 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.