• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

İspanya turizm heyetinden AKTOB ziyareti

İspanya turizm heyetinden AKTOB ziyareti
AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı;  “Dünya turizminin iki önemli aktörü olan İspanya ve Türkiye zaman zaman benzer sorunlarla karşılaşıyor" dedi.

ANTALYA-İspanya’nın Antalya Fahri Konsolosu Hasan Akıncıoğlu eşliğinde İspanya’nın Valencia Eyaleti’nde Bulunan Benidorm şehri Belediye Başkanı Antonio Perez , HOSBEC Otelciler Birliği Başkanı Antonio Suarez , HOSBEC Genel sekreteri Nuria Montes de Diego, VisitBenidorm  Direktörü  Leira Bilbao, HOSBEC Başkan Yrd. Javier Garcia Cuenca, Poseidon Otelleri Genel Direktörü Pere Joan  Devesa, GF Otelleri CEO’su Federico Fuster, Valencia BBölgesi Turizm Tanıtım Sorumlusu, Alicante Bölgesi Costa Blanca Turizm Müdürü tarafından AKTOB ziyaret edildi.
AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ın karşıladığı heyetle iki ülkenin turizm sektöründeki durumu değerlendirildi.

ispanyol-aktob.pngİspanyol turizmciler, tesisleri yerinde görüp, Türkiye'nin turizmdeki başarısının nasıl oluştuğunu öğrenmek için Antalya'ya gelerek turizmcilerle görüştü, turistik tesisleri gezdi. 
  İspanya'nın Valencia Özerk Bölgesi Otel İşletmeleri ve Turizm Birliği Başkanı Toni Mayor, Valencia Belediye Başkanı Antonio Perez, Hosbec Otelciler Birliği Başkanı Antonio Mayor Suarez ile bir grup otelci Antalya'ya gelerek, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AKTOB'u ziyaret ettikten sonra Antalya'daki turistik tesisleri ve Antalya'yı gezdi. 
  İspanya'nın Antalya Fahri Konsolosu Hasan Akıncıoğlu, İspanyol misafirlerin son gecesinde Arma Restoranda gece düzenledi. geceye İspanyol turizmciler, Antalyalı turizmciler, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Skal İnternational Antalya Başkanı Cüneyt Kuru katıldı. 
 
  "Antalya'nın lokasyonu çok iyi" 
  İspanya'nın Valencia Özerk Bölgesi Otel İşletmeleri ve Turizm Birliği Başkanı Toni Mayor, yaptığı açıklamada, Antalya'daki havanın Karabin'den daha iyi olduğunu, Karabin'den daha güzel otellerin ve atmosferin bulunduğunu söyledi. 
 "Antalya'nın lokasyonu çok iyi" diyen Mayor, "Avrupa, Arap ülkeleri, Rusya gibi bir çok ülke 3.5 saat içinde Antalya'ya ulaşabiliyor. Antalya bu potansiyele sahip. Sizin ne verip ne kazandığınızı bilmiyoruz ama sanırım iyi kazanıyorsunuz. Antalya'ya gelip sizin işletmelerinizi görmekten son derece memnunum ve gurur duyuyorum. Siz çok şanslısınız. Sizin bölgesel idareniz sizleri çok iyi yönetiyor" dedi.  
  Toni Mayor, Antalya'ya merak ettikleri için geldiklerine dikkat çekerek, "Antalya'daki işletmeler nasıl? İşletmecilik nasıl? Kars'ta turizm nasıl? Bunu yerinde görmek için geldik. Biz Antalya'yı umduğumuzdan daha güzel ve gerçekçi bulduk. Antalya, İspanya'nın turizm bölgelerinden çok daha iyi. Üst düzeyde. Bizim turizm bölgelerinde oteller bin metre üzerinde yapıldıysa sizin oteller 250 bin metre üzerinde yapılmış. Mayorca bir ada. Orada alan az. Bizim bu nedenle çok otelimiz yok. Burada çok geniş bir alan var. Bu nedenle de otel sayısı çok fazla" diye konuştu.  
  Mayor, "Bana göre Antalya turizmde çok daha yukarılara çıkacaktır. Ben bunu görüyorum. Antalya'da 400'ün üzerinde 5 yıldızlı otel oluşu Antalya için güzel. Ne kadar çok lüks otel olursa o kadar paralı kişi olur. Sokaklarda daha çok kalite görülür" ifadelerini kaydetti. 
aktob-ispanya.jpgAKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı;  “Dünya turizminin iki önemli aktörü olan İspanya ve Türkiye zaman zaman benzer sorunlarla karşılaşıyor, bu sorunlar ilişkilerin geliştirilmesi ile daha kolay çözülebilecektir. Sahte hastalık şikayetlerinde izlenen ortak politikalar ile bu şikayetlerin azalması sağlandı. İspanya yakından izlediğimiz ve turizm gelişim sürecimizde örnek aldığımız çok önemli bir turizm destinasyonu.” Dedi.Yeni sistemle atanan Turizm Bakanı’nın turizm sektöründen seçildiği konusuna değinen Antalya Fahri konsolosu Hasan Akıncıoğlu, Türkiye’de yaşanan booking.com’a getirilen kısıtlamanın nedenlerini anlatarak İspanya’da online sitelerin vergilendirilmesinin nasıl geliştiği konusunda bilgi aldı.
HOSBEC Genel Sekreteri Nuria Montes online sitelerde Avrupa Birliği içinde yer alan ülkelere vergilendirilmenin İspanya’da kısıtlama yaratmadığını söyledi.TÜROFED Başkanı Osman Ayık;  “Her iki ülke turizm gelişiminde benzerlikler var. Türk turizmcileri İspanya’yı yakından takip ederek, örnek alınan ve alınmayan turizm politikaları geliştirdi. Dünyanın en önemli kaynak pazarlarına komşu olan İspanya pazarlama konusunda kolaylıklar yaşadı. Bunun yanı sıra, Dünya genelinde  yaşanan krizler tüm turizm destinasyonlarını olumsuz etkiler. Turizm destinasyonlarının rekabet ederken genel sorunlarda da ortak politikalar belirlemelidir”  dedi.
AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı; Herşey dahil sistemin İspanya’daki yeri ve önemi konusunda bilgi istedi.  İspanya heyeti, H/D sistemin kendi bölgelerindeki oranının % 25 olduğunu bunun yanında full board ve diğer konaklama çeşitlerinin sunulduğunu, konaklama sektörüne bu konuda belli limitler getirildiğini belirtti.AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Dünya turizminde ilk örnek olan ve H/D sistemle çalışan otellere yönelik tavsiye standartları içeren rehber kitap hazırlandığını söyleyerek heyete “AKTOB H/D Sistem Çalışmaları” hediye etti.Toplantıda, işbirlikleri ve karşılıklı ziyaretlerin sıklaştırılması yönünde fikir birliğine varıldı.Heyet,  Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya bölge otellerini ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.

Bu haber toplam 2726 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.