• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İnciraltı sağlık turizmine açılabilir

İnciraltı sağlık turizmine açılabilir
İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş: Hükümetimizin de vereceği desteklerle bunu yapabiliriz ama öncelikle İnciraltı bölgesini bir sağlık kampüsü olarak planlamamız gerekiyor.

İZMİR- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün açıkladığı Ekonomide Dönüşüm Programı’nda sağlık turizminin geliştirilmesinin ve sağlık endüstrilerinde yapısal dönüşümün de yer aldığını belirtti. Demirtaş, “Hükümetin bu açıklamaları, İzmir için belirlediğimiz vizyonla da birebir örtüşüyor. İzmir, sağlık turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip. Hükümetimizin de vereceği desteklerle bunu yapabiliriz ama öncelikle İnciraltı bölgesini bir sağlık kampüsü olarak planlamamız gerekiyor.” dedi.

İZTO Başkanı Demirtaş, Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan dokuz öncelikli projeden ikisinin, sağlık endüstrilerinde yapısal dönüşüm ve sağlık turizminin geliştirilmesi olduğunu söyledi. Dönüşümle yerli ilaç ve cihaz üretiminin desteklenmesinin hedeflendiğini belirten Demirtaş, “Başbakanımız'ın açıkladığı sağlık turizminin geliştirilmesi hedefine göre ülke bazlı eylem planları oluşturulacak, teşvik sistemi sadeleştirilecek. Sayın Başbakan, yurtdışı tanıtım çalışmalarının kapsamının genişletileceğini, Termal turizmde 100 bin yatak kapasitesi, 1,5 milyon turist sayısı ve 3 milyar dolar gelir hedeflendiğini, medikal turizmde ise 9 milyar dolar gelirle dünyanın ilk beş destinasyonu içerisinde olunmasının hedeflendiğini söyledi.” dedi. Demirtaş, yeni açıklanan programda yer alan sağlık sektörü ve sağlık turizmiyle ilgili hedefleri desteklediklerini ve çok olumlu bulduklarını belirterek, Davutoğlu’nu en kısa zamanda İzmir’e davet ederek projelerini anlatacaklarını dile getirdi.

 

‘EN BÜYÜK ŞANSIMIZ İNCİRALTI’

 

İzmir’in 2015 ve 2020 EXPO adaylık süreçlerinde temasının sağlık üzerine olduğunu hatırlatan Ekrem Demirtaş, şehrin sağlık turizminin başkenti olması konusunda en büyük şansının ise İnciraltı olduğunu vurguladı. Demirtaş, “Belki EXPO’yu alamadık ama sağlık turizmi konusunda kentimizde yaşanan farkındalık ve oluşan konsensüs, çok önemli bir kazanım. İki adaylığımızda da EXPO alanı olarak İnciraltı belirlenmişti.” dedi. İnciraltı’nın hızla bir sağlık kampüsü olarak planlanması gerektiğinin altını çizen Demirtaş, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu da İnciraltı’nı sağlık kampüsü olacak şekilde, halkla katılımcı bir anlayışla planlamak istediklerini söylemişti. Sayın başkanla aynı fikirdeyiz. Burada yapılacak hastane, sağlık merkezleri ve bunlara yönelik konaklama tesisleriyle İnciraltı'nı sağlık kampüsü haline getirebiliriz. Bunun için tüm kurumlar biraraya gelmeli, hızlı hareket etmeli, belediyemize destek olmalı ve İnciraltı’nı planlamalıyız. Hem teşviklerden hızla yararlanabiliriz hem de İzmir’in sağlık turizminin başkenti olmasının önünü açarız.” diye konuştu.

‘TERMAL TURİZMİNDE EGE AVANTAJLI’

Başbakan Davutoğlu’nun vurgu yaptığı Termal turizm konusunda ise Türkiye’de 1300 civarında bulunduğu tahmin edilen Termal kaynağın 410 adedinin, sıcaklığı ve debisi ile turizm açısından ön plana çıktığını belirten Demirtaş, “Turizme uygun olan 410 kaynaktan 123’ü Ege Bölgesi’nde. Bunların 59 adedi de İzmir’de, yani kentimiz ve bölgemiz, Termal kaynak açısından çok zengin bir potansiyele sahip.” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.