• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

İbrahim Canatan’ın istifasıyla Türsab-Hürsad ilişkisi çöktü

İbrahim Canatan’ın istifasıyla Türsab-Hürsad ilişkisi çöktü
Türsab Yönetim Kurulu Üyesi ve Hürsad’ın eski başkan yardımcısı ve ikinci başkanı İbrahim Canatan Hürsad’dan istifa etti. Böylece Türsab Hürsad ilişkisi büyük yara aldı.

İSTANBUL- Geçen Genel Kurul’da Türsab’ta mevcut yönetimin seçilmesinde en büyük payı olan Türsab Yönetim Kurulu Üyesi ve Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği- Hürsad’ın eski başkan yardımcısı ve ikinci başkanı İbrahim Canatan’ın istifasıyla Hürsad’daki çöküntü zirveye vurdu. Böylece Türsab Hürsad ilişkisi büyük yara alırken, istifalarla yaprak dökümü başladı.
Öte yandan geçtimiz haftalarda arkasında hükümetin karşı olduğu bazı cemaatlerin bulunduğu iddia edilen Hürsad’da arka arkaya yapılan istifaların sayısı 50’ye yaklaştı. Bu durumda Türsab’ın mevcut yönetimine destek veren Hürsad’da ki büyük bir grup çekilince, Hürsad’ın Türsab Genel Kurulu’nda etkisi iyice kayboldu. Bu duruma rağmen Hürsad'ın mevcut başkanının elindeki üyelerle kalabalık algısı yaparak Türsab yönetimiyle koltuk pazarlığı içinde olduğu da iddia edildi.

ibrahim-canatan’.jpg

İBRAHİM CANATAN: HÜRSAD BENİ YALNIZ BIRAKTI
Türsab'ta ki mevcut yönetime destek veren ve daha sonra Türsab’ın hac-umre’deki tüm operasyonlarını ele geçiren Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği- Hürsad’da istifalar Türsab Yönetim Kurulu Üyesi Canatan Turizm’in sahibi İbrahim Canatan’ın istifasıyla dağılma sinyali verdi. İbrahim Canatan, Hürsad Başkanı Diyaeddin Şahin’e gönderdiği istifa mektubunda “Hürsad tarafından yalnız bırakıldığını ve dışlandığını” belirterek 'herşeye rağmen üyelerine destek verdigini" söylediği Hürsad'da geçte olsa durumunu anladığını bildirdi.

ibrahim-canatan’-001.jpg
TÜRSAB’IN HAC-UMRE’Sİ HÜRSAD’DA
İbrahim Canatan, TÜRSAB yönetiminde iken Hürsad Başkanı olan ve Kanada vatandaşlığına geçen Mehmet Uzuner ile birlikte Türsab’in en büyük gelir kaynaklarından olan hac-umre’deki organizasyonlarını Hürsad’ın bünyesine almışlardı. Türsab’ın, Ulusoy döneminde ele geçirdiği hakların Hürsad'a verilmesiyle ekonomik kayıpları arasında vize, taşıma, hediyelik eşya, konaklama gibi benzeri işler yer alıyor.
Bu arada Suudi Arabistan Hükümeti tarafından hac-umre’de Türk hacılara hizmet için Türsab’a verilen yaklaşık 80 adet, herbiri 2500 dolar değerindeki kontenjanında Hürsad tarafından kullanıldığı ileri sürdü.

HÜRSAD’DA '800 HAYALİ HACI' OLAYI REKABET KURULU’NDA
İbrahim Canatan’ın istifasıyla Türsab’ı adeta esareti altına alan Hürsad’daki dağılma ile yaprak dökümü başladı. Bu arada Hüdsad hakkında Rekabet Kurulu’na yapılan şikayetler üzerine hac kotalarında bazı şaibelerin ortaya çıktığı iddia edildi. Hac kotası dağıtımında,daha  kayıt bitmeden Türsab adına İbrahim Canatan imzasıyla ve Hürsad işbirliğinde 800 hayali hacı kaydedildiği iddiaları ortaya serilmeye başlandı.

ibrahim-canatan’-002.jpg
İbrahim Canatan, Firuz Bağlıkaya, Mehmet Uzuner

hursad-tursab.jpg
Hürsad yönetiminin Türsab ziyaretinde İbrahim Canatan yer almamıştı

HÜRSAD’IN AMACI TÜRSAB YÖNETİMİNDE KOLTUK
İstifalarla birlikte Hürsad’da çatlak sesler yükseldi. Kota dağıtımı ile rant sağlandığı ileri sürülen Hürsad yönetime karşı tepkiler giderek arttı. Bu arada mevcut Hürsad başkanının yönetimden bir koltuk istediği ileri sürüldü.
Ayrıca Hürsad'ın, Türsab ile işbirliği içinde olduğunu belirterek üyelerine bazı yaptırımlar uygulamaya kalkışmasının kopmaları artırdığı bildirildi.
Haksız uygulamalar üzerine Hürsad'da 100’e yakın acentenin istifalarının ceplerinde olduğu bildirilirken, 50’ye yakın acentenin istifa etti. Ancak Hürsad yönetimi dağılan üye sayısını yüksek gösterip mevcut Türsab yönetimi üzerindeki hakimiyetini genel kurul öncesi “güçlüyüz” şeklinde korumaya çalıştığı ve algı operasyonunu sürdürdüğü görüldü. Bu arada Hürsad yönetiminin yeniden aday olan mevcut Türsab yönetimi ile koltuk pazarlığı içinde olduğu iddia edildi. Böylesine büyük bir camia olan Türsab’a sızmaya çalışan ve ayrımcılık yapan bu grubun engellenmesi gerektiğini belirten acenteler “Türsab için tehlike çanları devam ediyor" dediler.

hursad-tursab-001.jpg

KONYA ACENTELERİNİN HÜRSAD TEPKİSİ
Konya acenteleri Hürsad'ın baskısına tepki gösterdi. Mevcut yönetimin Türsab genel kurulu için yürüttüğü Konya kampanyasında iş ayyuka çıktı. Konya BTK Başkanı Özdal Karahan’ın ev sahipliğinde bir araya gelen acenteler Türsab başkanı’na “Bizim oylarımızı Hürsad’ın pazarlamasını istemiyoruz” diyerek tepkilerini gösterdiler


ibrahim-canatan.jpg
ibrahim-canatan’-004.jpg
ibrahim-canatan’-005.jpg

HÜRSAD’DAN İSTİFA EDEN BAZI ACENTELER
Hürsad yönetiminin baskıcı uygulamasına tepki gösteren üye acenteler hata boyunca istifalarını gönderdiler.
Hürsad'dan istifa eden yaklaşık 50 acenteden bazıları şöyle:
Niyet Turizm , Nubes Turizm, Lona Turizm , Mekarim Turizm, Mum Turizm, Hacı, Kanat Turizm, Efor Turizm, Haliliye Turizm, Kadri Turizm , Hawk Turizm, Mutlu Turizm, Seyit Turizm, Al Ecmain Turizm, İsra Turizm, Faran Turizm, Seyyah Turizm , Tower Turizm, İlke Turizm, Tiyap Turizm, Heves Turizm, Taştan Turizm, Birey Turizm, Sevde Turizm, Ayna Turizm, Saygın Turizm, Şeyri Istanbul Turizm, Agah Turizm, Teslimiyet Turizm, Ayneyn Turizm, Aytuna Turizm, Herem Turizm, Gold Saray Turizm, Saygın Turizm, Abaküs Turizm, Acve Turizm, Adalya Turizm, Agah Turizm, Al Harameyn Turizm, Al Massa Turizm, Alyans Turizm, Anjum turizm, Antalya Turizm, Arafat Turizm, Asyam Turizm

Bu haber toplam 8289 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.