• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

HORECA Fair’de Türk mutfağı görücüye çıkacak

HORECA Fair’de Türk mutfağı görücüye çıkacak
HORECA Fair’de "Anadolu'dan Dünya'ya" sloganıyla Türk mutfağı görücüye çıkacak. "Yerliyse Yeriz" sloganıyla da yerli üretime dikkat çekilecek.

İZMİR- Türkiye turizm sezonuna hazırlanıyor. Turizmciler 2022’den umutlu. Sektörün önemli bileşeni gastronomi dünyası, sezon açılışı öncesinde düzenlenecek HORECA Fair’de rekor sayıda aşçıyla gövde gösterisine hazırlanıyor. Fuarda, "Anadolu'dan Dünya'ya" sloganıyla Türk mutfağı görücüye çıkacak.  "Yerliyse Yeriz" sloganıyla da yerli üretime dikkat çekilecek.

GL Platform tarafından üçüncü kez Fuar İzmir’de 16-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek HORECA Fair-Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı sektörün satın alma yetkisine de sahip exclusive şeflerini aynı çatı altında buluşturacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, HORECA Fair’in turizm sezonu öncesinde satın almaların yoğun olarak gerçekleştiği ideal bir dönemde kapılarını açacağını söyledi. Federasyon olarak da fuarın en büyük destekçilerinden olduklarını vurgulayan Açıköz “Bu yıl 'Anadolu’dan Dünya’ya' sloganıyla gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinliklerle Anadolu mutfağının bilinirliliğini artıracağız” dedi. Açıköz, sektörün yüz yüze buluşmayı özlediğini belirterek “İşletmeler teknolojik gelişmeleri ve sektördeki yenilikleri yerinde görme imkanı bulacak. İnanıyorum ki bu fuar yalnızca Ege’nin değil, Türkiye’nin de buluşma noktası olacak” diye konuştu.
 
TAFED İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz da HORECA Fair’in sektörün “lokomotifi” olarak nitelendirdi. Yılmaz “Pandeminin olumsuz etkilerini tersine çevirebilmek için çok çalışıyoruz. Çerçevenin bütününe baktığınızda her şeye rağmen ülkeler arası alışveriş devam ediyor. Bu alışverişte HORECA elimizi çok güçlendirecek” diye konuştu.  Fuarın ciddi bir ziyaretçi portföyü olduğuna dikkat çeken Yılmaz "32 ülkeden misafirlerimiz gelecek. Gelen turistler fuardaki ambiyansla, ülke turizmini bağdaştırıyor. Dolayısıyla fuar, hem sektör hem de ülke ekonomisi için çok önemli. Geçtiğimiz yıl 700 aşçı ile çıkarma yaptığımız fuarda bu sayının da üzerine çıkarak, yurtiçi ve yurtdışından rekor sayıda aşçı ağırlayacağız” dedi.
 
“Yerliyse yeriz”
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) Başkanı Aydın Sürer ise pandemi sonrasında insanların yeme içme alışkanlıklarının değiştiğini vurgulayarak gastronomi sektörünün de bu doğrultuda benimsediği ‘yerliyse yeriz’ mottosuyla olabildiğince yerli ürünlere yöneldiğini belirtti. Sürer “HORECA Fuarı bizim evimiz. Yeni sezon öncesinde bu fuarla önümüzü daha da açacak, yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu doğrultuda fuarı çok önemsiyor ve sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.
 
“Gastronomi çıtasını yükselteceğiz”
İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak da sektörün yol haritasını belirleyen HORECA Fair’in 2022’de kendi başarısını da, İzmir’in gastronomi çıtasını da katlayacağına inandıklarını söyledi. Doç. Dr. Bucak "Alanında uzman, ünlü şeflerin katılımlarıyla heyecan verici söyleşi, panel ve sunumlar gerçekleştireceğiz. Sinerji çok yüksek, fuarın işletmelere, sektöre ve şehre olumlu etkilerinin olacağına olan inancımız tam. HORECA Fuarı bu yıl hedeflerin çok daha üzerine çıkar” dedi.

Bu haber toplam 812 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.