• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Hintli işadamlarının Türkiye ilgisi

Hintli işadamlarının Türkiye ilgisi
Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral ve 80 seçkin işadamı ve ile ziyareti öncesi Hintli işadamları Türkiye'yi gözlerini dikti.

KALKÜTA -Hindistan'a yaklaşık 80 seçkin işadamı ve TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral ile Mart ayında bir ziyaret yapacak olan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in ziyareti öncesi Hintli işadamları Türkiye'yi gözlerini dikti. Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da Hint - Türk İşadamları Derneği Türkiye, Türk Ekonomisi, Türk Dış Ticareti, yatırım olanakları ve ekonomik göstergeler üzerine bir sunum toplantısı yaptı.

Hint İhracatçıları Federasyonu Birliği (FIEO) Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya her sektörün önemli temsilcileri katıldı. FIEO ile birlikte yapılan toplantıda jüt, tekstil, maden, çelik, kimya, gıda ve çay sektörlerinden önemli temsilciler yer aldı.

 

Toplantıda Hint -Türk İşadamları Batı Bengal direktörü Hanifi Oğuz, Türkiye'nin ekonomi alanında yükselen bir değer olduğunu, ihracat ve ithalat alanlarında her geçen gün yükseldiğini söyledi. Türkiye'nin dış ticaretine, yatırım olanaklarına ve ekonomik göstergelerine de değinen Oğuz, Türkiye'nin diğer ülkeler için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu ifade etti.

 

FIEO Başkanı Tapan Chattopadhyay konuşmasında Türkiye ile ilişkilerini arttırmak istediklerini, Türkiye'yi Orta Asya ve Avrupa'ya geçiş kapısı olarak gördüklerini ifade etti. Bunun da Türkiye ile ortak birçok proje geliştirebileceğimiz anlamına geldiğini söyledi.

 

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın organize edeceği ve Bakan Tüzmen'in liderlik edeceği Mart ayındaki ticari görüşmeler öncesi TUSKON'un Hindistan temsilcisi Hint Türk İşadamları Derneği Hintli işadamları ile görüşerek Türkiye hakkında bilgi veriyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.