• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Hindistan'a turizmde örnek Türkiye

Hindistan'a turizmde örnek Türkiye
Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Subhash P. Gupta, ülkesinin turistik tanıtımı amacıyla Muğla`ya bir gezi düzenledi.

MUĞLA- Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Subhash P. Gupta, ülkesinin turistik tanıtımı amacıyla Muğla`ya bir gezi düzenledi.  İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü ile makamında görüşen Gupta, Hindistan`ın turizm potansiyelini slayt eşliğinde anlattı. Ayrıca yılda 3 milyon turist ağırlayan 800 bin nüfuslu Muğla`daki tanıtım çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Başkonsolos Gupta, Hindistan`ın çok renkli bir ülke olduğunu, 1852 yerel ve 22 resmi dil konuşulduğunu kaydetti.
Kültür değerlerinin çok zengin olduğunu anlatan Gupta "Hindistan dünyanın en eski medeniyetlerinden birisi. Türkiye ve Çin ile beraber Eski, Orta ve Yeni Çağ'da devamlılıklarını sürdürmüş bir medeniyet. Tarihi eserleri, festivalleri, renkli yaşamı ve dil zenginliği, turizm açısından cazip kılmaktadır," dedi.
Buna rağmen nüfusa göre çok az turist çektiklerini söyleyen Gupta "Turizmde Türkiye`den gerideyiz. Türkiye`nin turizm alanındaki çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Özellikle yabancı yatırımcıları destekliyoruz. Vizeyi 4-5 saat içinde verebiliyoruz. 1 milyar 30 bin nüfusumuza rağmen yılda sadece 5,5 milyon turist ağırlıyoruz. Muğla`ya ise yılda üç milyon turist geliyor. Biz de karşılıklı tanıtım amacıyla buraya geldik," şeklinde konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Süslü ise Hind ve Türk halkları arasında birçok benzerlik olduğunu kaydederek "Mesela Hindistan`da kullanılan 9 bin kelime Türkçe kelimelerle benzerlik taşıyor. Ayrıca, Endonezya`dan sonra en fazla Müslüman nüfus Hindistan`da. Misafirperverlik anlamında da Türkiye ile aynı özellikleri taşıyorlar. Bizden turizm hakkında bilgi aldılar. Ülkelerine gelen turistleri arttırmak, yaptıkları çalışmaları geliştirmek amacındalar. Bu da tanıtımdan geçiyor," dedi.
Konuşmaların ardından İl Müdürü Süslü, Subhash P. Gupta`ya Muğla`yı tanıtıcı dergi, broşür ve CD`ler hediye etti.
Başkonsolos Gupta da ülkesinde altınla dokunan bir kumaş verdi.




Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.