• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Hilton: EXPO yeni bir 9 Eylül

Hilton: EXPO yeni bir 9 Eylül
İzmir Hilton’a yeni atanan Genel Müdür Bülent Tarlan, “EXPO 2015 olursa İzmir’in bir değil, birkaç tane Hilton’a ihtiyacı olur,” dedi.

İZMİR- İzmir Hilton’a yeni atanan Genel Müdür Bülent Tarlan, İzmir’in EXPO adaylığının tüm kentte büyük heyecana yol açtığını söyledi ve “EXPO 2015 olursa İzmir’in bir değil, birkaç tane Hilton’a ihtiyacı olur,” dedi.

Bülent Tarlan, Hilton’un gelişme planları ve İzmir’in turizm potansiyeli hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı.

2007 yılında otel olarak yüzde 65 doluluk hedeflediklerini ve bu hedefin tuttuğunu belirten Tarlan, 2008 yılında da aynı verimlilik ve doluluk oranını beklediklerini söyledi.

Kente son dönemde yeni uluslararası otel zincirlerinin geldiğini, birçok girişimcinin otel yatırımlarına giriştiğini kaydeden Tarlan, bu yatırımların kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

 

Tarlan şöyle konuştu:

“Aramıza katılacak yeni uluslararası zincirler, İzmir’e değer katacak. İzmir, İstanbul gibi bir kongre şehri olabilecek. Göreceksiniz burası 5-6 ay sonra Manhattan meydanı gibi olacak. Efes Oteli, Mövenpick, Hilton ve İzmir’in yarattığı önemli bölgesel oteller... Tüm oteller, acentalar ve sektör hep birlikte kenti öne çıkarmalı, sinerji yaratmalıyız. İzmir’i İstanbulla güçlü bir rekabete sokup, toplam turizm payından daha fazla pay almalıyız. Ben bu potansiyeli bu kentte görüyorum.”

Hilton’un Türkiye ve Ege Bölgesi ile ilgili çeşitli genişleme planlarının bulunduğunu belirten Tarlan, bu konuda detaylar ve tarihlerle ilgili açıklamaların üst düzey yöneticiler tarafından yakın bir dönemde yapılacağını ifade etti.

 

“EXPO: YENİ BİR 9 EYLÜL”

İzmir’de son dönemde EXPO’nun tüm kesimlerde büyük heyecan yarattığına dikkat çeken Tarlan, İzmir’in EXPO 2015’i hak ettiğini, adaylık çalışmalarını kendilerinin de dikkatle izlediğini ifade etti. Tarlan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer EXPO 2015 gerçekleşirse bu inanılmaz bir potansiyel doğurur. İzmir’in yeni bir 9 Eylül’ü olur. Rakamlarını tanımlayamadığımız bir gelişme yaşanır. EXPO olursa İzmir’in bir değil birkaç tane daha Hilton’a ihtiyacı olur. İnşallah da öyle olur. 1973’ten beri İzmir’deyiz. Hem İzmir, hem Ege Bölgesi’nde daha kuvvetli biçimde var olmak isteriz. Ancak EXPO olmazsa da, bence olacakmış gibi yola devam etmeliyiz. Bu heyecan yitirilmeden kenti dünya kenti yapacak yatırımlar üzerinde ısrarcı şekilde çaba gösterilmeli. İzmir tarihsel olarak bir fuar kenti. Türkiye’nin fuarcılık merkezi. Önümüzdeki dönemde bu özelliğini büyüterek turizmini geliştirilebilir.”

Bir önceki görev yerinin Prag olduğunu bildiren Tarlan, İzmir’in kent turizmi potansiyelinin Prag’ın altında bulunmadığını ifade etti. Çeşme, Efes gibi merkezlerin yanında, İzmir’in zenginliklerinin de ön plana çıkarılması gerektiğine işaret eden Tarlan, kentte bir gece kalacak misafirlere dahi bu konuda etkin bir tanıtımın yapılabileceğini bildirdi.

İzmir’in İstanbul ve dünya kentleriyle ulaşım bağlantılarını güçlendirmesi gerektiğini de belirten Tarlan, “İzmir’in havaalanı, uluslararası şirketlerin çok gelmediği bir nokta. Bence öncelikle uluslararası tarifeli ve charter uçuşların artırılması gerekiyor. Bu konuda çalışmalara başladık. Ayrıca artık Avrupa’nın önemli merkezleri arasına giren İstanbul ile İzmir arasında hızlı tren bağlantısının da sağlanması gerekiyor. Biraz daha gayrete ihtiyaç var” dedi.

Genel Müdür Tarlan, İzmir Hilton’un faaliyet gösterdiği binanın zaman zaman icra sorunlarıyla karşılaşmasından etkilenmediklerini belirtti.

Binaya kira akdi ile bağlı olduklarını kaydeden Tarlan “Bina sahibinin kendi içindeki küçük bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu bizim buradaki operasyonumuzu hiç etkilemeyen bir durum. Küçük hisselerle ilgili olan bu sorunun da kısa zamanda çözüleceğini düşünüyorum,” dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.