• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Helal belgesiyle turist getirecek

Helal belgesiyle turist getirecek
Evratur ve yurt dışı markası Halal Voyage için ilk helal sertifikayı alan Evra Turizm, bu sertifikayla Müslüman turistleri Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor.

İSTANBUL- Türkiye’de tur operatörleri içerisinde yurt içi markası Evratur ve yurt dışı markası Halal Voyage için ilk helal sertifikayı alan Evra Turizm, bu sertifikayla Müslüman turistleri Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor. Evra Turizm Genel Müdürü Cüneyt Çetin, turist geliş sıralamasında dünyada altıncı sırada olan Türkiye’yi, yeni ve hızlı gelişen helal turizm pazarı ile üst sıralara taşımak istediklerini söylüyor.
Türkiyehelal turizm pazarının başrol oyuncularından Evra Turizm, bu yıl 18. si düzenlenen EMITT fuarına katıldı. Evra Turizm, bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk helal sertifikasını alan tur operatörü oldu. Müslüman turistler için Umre ve Hac organizasyonlarındandünyanın her yerine düzenlediği kültür turlarına, yurt içi ve yurt dışında 300’e yakın İslami otel seçeneğinden sadece bayan personel bulunduran guletler ile mavi yolculuklara kadarpek çok farklı seçenek sunan Evra Turizm, böylece verdiği hizmetlerin İslami şartlara uygunluğunu tescillemiş oldu. Talebin giderek arttığı helal turizm, dünyada henüz yeni bir pazarolsa da talebin çok hızlı artışı ve arzın giderek yaygınlaşması, bu sektörün hızla yükselişe geçeceğini gösteriyor. Dünyanın pek çok yerinde 300’eyakın İslami otel ile çalışan Evra Turizm’in asıl hedefi; İslami yaşam hassasiyetine sahip vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile tatillerini yapması sağlamak, Müslüman turistlerin ülkemize gelişlerini arttırıpTürkiye’nin sektörde üst sıralara çıkmasını ve helal turizm pazarında liderliğe geçmesini sağlamak.

İlk helal sertifikalı tur operatörü
Türkiye’de ilk olarak gıda sektöründe verilmeye başlanan helal sertifikası, artık turizm sektörünün de ilgi odağı olmaya başladı. Helal turizm alanında verilen bu sertifika ile bu tarz bir tatili tercih eden kişilerin artık gönülleri daha rahat olacak. Evra Turizm Genel Müdürü Cüneyt Çetin, helal sertifika ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “2011 yılında “ Emin ellerle emin yerlere” sloganı ile girdiğimiz helal turizm pazarında, tüm tatilcilerin bizden aldıkları hizmetle içleri rahat bir şekilde tatillerini yaşamalarını istedik. Global anlamda helal sertifika çoğu sektörde tercih sebebi olmaya başladı. Biz de bu gelişmeyi gözlemleyerek Dünya Helal Birliği’ne başvurduk ve sattığımız ürünlerin denetlenmesinden sonra 2013 yılı başında aldığımız bu sertifika ile beraber, “Türkiye’de İlk helal sertifika alan turizm kuruluşu” olma özelliğine sahip olduk. Helal sertifika, İslami turizm yapıyorsanız sattığınız ürünlerin helal şartlara uyup uymadığını denetlemekte. Bu kurallar arasında; Bay bayan ayrı havuz, spa ve bayanlara özel kullanım alanları bulunduran, içerisinde alkol servis edilmeyen ve bünyelerinde rahatça namaz kılma imkânı sunan otellerde konaklatma, namaz saatlerini zayi etmeden turlar organize etme,konaklattığınız otellerde veyayemek yenen restoranlarda helal gıda servis edilmesi, rehberlerinizin İslam kültürüne uygun eğitim almış ve anlatımlarını bu bakış açısıyla gerçekleştirmeleri gibi kurallar yer alıyor. Helal sertifikayı alarak, tüm bu kurallara uygun tatil imkânı sunduğumuzu kanıtlamış olduk.”

“2014’te alt acente sayımızı üç haneli rakamlara arttırmayı planlıyoruz”
İslami turizme olan talebin giderek arttığını ve bu pazarın dünya genelinde hızla büyüdüğünü söyleyen Evra Turizm Genel Müdürü Cüneyt Çetin, 2014’e ilişkin hedefleriyle ilgili şöyle konuştu: “2011 verilerine göre, Dünya’da helal turizm büyüme oranı yüzde4,7. Turizm endüstrisinde yıllık 3,3 büyüme oranınıgöz önüne alınırsa helal turizm pazarıher geçen yıl daha hızlı büyümeye devam edecek. Biz Evra Turizm olarak dünyadaki bütün Müslümanlara hizmetlerimizi ulaştırma çabasındayız. Bunu da dünya genelinde planladığımız pazarlama stratejimiz ve online otomasyonumuz ile sağlamayaçalışıyoruz. Hali hazırda, 10 farklı ülkede bulunan tur operatörleri ile distribütörlük anlaşması imzalamış bulunmaktayız. Bunlar arasında Fransa, ArapEmirlikleri, Cezayir, Fas ve Güney Afrikagibi ülkeler bulunmakta. 2014 yılındaki distribütörlük hedefimiz bu sayıyı 30’a çıkarmak ve alt acente sayımızı 3 haneli rakamlara taşımak.”

“Helal turizm pazarında Türkiye, lider olması gereken tek ülke”
Türkiye’de turizm sektörünün 1 milyon yatak kapasitesine sahip olduğunu ancak bunun sadece 30 bininin İslami otellere ait olduğunu söyleyen Cüneyt Çetin, 2011 yılında Dünya turizm örgütü (UNWTO) ve Crescentrating araştırma şirketininyaptığı araştırma ve istatistiklere göre;turizm harcamalarının 1.03 trilyon dolar,bunun içerisinde Müslüman turistlerin harcamasınınise 126 milyar dolar olduğunu belirtti. Ayrıca Müslüman turistlerin arasında yapılan anketleregöre; turistlerin yüzde 45’inin helal otel seçeneği aradığını, yüzde 40’ının ise İslam kültürünün yoğun olduğu ülkelere gidip gezmek istediğini vurguladı.
İşte bu noktada, Türkiye’nin 1000 yıllık İslam kültürüne ve dünyadaki helal otellerin yarısına yakınının ülkemizde bulunmasına dikkat çeken Çetin,Türkiye’nin bu fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Tüm dünyada400’e yakın İslami otel varken, bunların 150 tanesi zaten Türkiye’de.Buna rağmen helal turizm pazarında Malezya’nın arkasında yer almaktayız. Türkiye’deki İslami otellerdeki konaklama oranlarına baktığımızda yüzde 95’inin yerli turist, yüzde 5’ininise yabancı turist olduğunu görüyoruz. Bu yüzde 5’lik yabancı turistin çoğunluğunu da yurt dışından tatil için gelen gurbetçilerimiz oluşturmakta. Ancak 2013 yılında yapmaya başladığımız tanıtım ve pazarlama faaliyetleri sonuç vermiş, yabancı Müslüman turisti de ülkemize sokmaya başlamış bulunmaktayız. Tatil otelleriyle başladığımız bu süreci; sağlık otelleri, termaller, toplantı ve kongre grupları ile çeşitlendiripTürkiye’ye Müslüman turist akışını fazlalaştırmayı, ülkemizi sektörde hak ettiği yerlere getirmeyi ve helal turizm pazarında örnek olmayı planlıyoruz.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.