• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Haymana'ya termal kompleksi

Haymana'ya termal kompleksi
Ankaralı işadamı Coşkun Türkyaman'ın, Dubaili 3 ortağıyla kuracağı 40 milyon Euro'ya mal olacak tesiste siyasilerin yanı sıra jet sosyete de ağırlanacak

İSTANBUL - Ankaralı işadamı Coşkun Türkyaman, Dubaili 3 ortağıyla birlikte dünyaca ünlü yeraltı su kaynaklarıyla tanınan Ankara'nın Haymana ilçesine 40 milyon Euro'ya mal olacak Mustafa-S adlı termal kompleks kuruyor.




Türkyaman Turizm Şirketi'nin sahibi Coşkun Türkyaman, 350 dönümlük arazi üzerine, uçan bir kartalı andıran 7 katlı bir termal ve SPA tesisi oluşturacaklarını söyledi. Tesiste 500 odalı ve bin 200 yataklı 5 yıldızlı bir otel yer alacağını kaydeden Türkyaman, "Proje dahilinde 101 Dalmaçyalı'dan esinlenerek 101 adet villa da inşa edeceğiz" dedi.

 

Dubaili 3 ortağıyla Haymana'nın 3.5 kilometre dışında yapılacak tesisin maliyetinin 40 milyon Euro olacağını belirten Türkyaman, tesisi 2009 yılının Temmuz ayında hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

 



Cemil İpekçi, iç dizaynı yapacak

 

Komplekste 3 katlı bin 500 kişilik olarak ayarlanan ve istenildiği takdirde anında kongre salonuna, restorana veya düğün salonuna çevrilebilen mekanlar bulunacağını anlatan Türkyaman, bu devasa kongre tesisin iç dizaynını ünlü modacı Cemil İpekçi'nin yapmasını istediğini söyledi.

 

Türkyaman, "Daha araziye kazma vurulmadan biz Cemil İpekçi ile mukavele imzalayacağız. Haftaya İstanbul'da görüşmelerimiz olacak. Amacımız buraya Ankara'nın bürokratik havasından sıkılanları rahatlatmak. Jet sosyete de bizim misafirimiz olacak" diye konuştu.

 

Tesiste yaklaşık 650 kişiyi istihdam edeceklerini ve işe başvuru için şimdiye kadar yüzlerce mail aldıklarını kaydeden Türkyaman, "Polatlı 120 bin nüfuslu bir yer. Burada doğdum büyüdüm. 650 kişi istihdam, 3 bin kişiye ekmek kapısı demek. Bu nedenle önümüzdeki hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı'na işçi alımları için danışacağız. Bakanlığın bu çocuklara iş bulacağına inanıyorum" dedi.

 



Kartal şeklindeki tesisin adı Mustafa-S konuldu

 

Arkadaşlarıyla tesisin yapılacağı araziyi ziyaretlerden birinde, nesli tükenmekte olan bir kartalla karşılaştıklarını ve arkadaşlarından "kartalı projede kullanalım" önerisi üzerine mimariyi kartal şeklinde yaptıklarını anlatan Coşkun Türkyaman, şu bilgileri verdi:

 

"Bundan esinlenerek tesisin adını Altın Kartallar (Golden Eagle) koymak istedik. Ancak, Turizm Bakanlığı ile yaptığımız toplantıda 'Türkçe bitti mi de İngilizce terim kullanıyorsun' dediler. Ben de onlara hak verdim ve tesisin adını 'Mustafa-s' koydum. Hem peygamber efendimizin, hem büyük kurtarıcımız Atatürk'ün ortak ismi aklımıza geldi. Şirketimizin kurucusu babam Mustafa Türkyaman'ın da adını yaşatmak için projeye 'Mustafa-s' ismini vermeye karar verdik."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.