• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Hamamat bilmecesi sürüyor

Hamamat bilmecesi sürüyor
İl Özel İdaresi'nde ait Kumlu ilçesindeki Hamamat Termal Tesisleri'nin işletmecilerinin uzun zamandır kira ödemediği gibi tahliye edilmediği de ortaya çıktı.

HATAY -Mülkiyeti Hatay İl Özel İdaresi'nde ait Kumlu ilçesindeki Hamamat Termal Tesisleri'nin işletmecilerinin uzun zamandır kira ödemediği gibi tahliye edilmediği de ortaya çıktı.

Düzenli kirasını ödemeyen Hamamat kaplıcasının İl Özel İdaresi'ne borcunun 1 milyon 185 bin YTL olduğu bildirildi. İl Genel Meclisinin aldığı kararla Hamamat Kaplıcasının tahliyesi ile ilgili borcun 2007 yılının son gününe kadar ödenmesi için süre verilmişti. İl Özel İdare'nin elinde daha önceden de Yargıtay tarafından onaylı iki adet tahliye kararı bulunmasına rağmen tesis bir türlü tahliye edilememişti. Bir yıldır Hamamat Kaplıcasının borcu tahsil edilemediği gibi borcunu ödemeyen işletmeci firma da tesisten çıkarılamayınca konu icraya intikal ettirildi.

 



2007 yılının son mesai gününe kadar borcunu ödemesi için işletmeci firmaya verilen en son sürenin dolduğunu ve üzerinden bir ay kadar zaman geçtiğini hatırlatan Hatay İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muafak Özsoy, borcunu ödemeyen işletmeci firmanın tahliyesi için icra yoluna gittiklerini açıkladı. İcra kurulunun aldığı kararla bu kez de işletmeci firmaya 30 Mart 2008 tarihine kadar süre verildiğini belirten Özsoy, bu kez borcun ödenmemesi durumunda güvenlik güçlerinin desteği ile tesisin boşaltılacağını bildirdi. Özsoy, "Mevcut borcun faizi ile ödenmesi gerekiyor. Ödenmediği takdirde gerekli yasal işlemler başlatılarak hukuki süreç devam edecek. Ancak şunu da hatırlatmak gerekir ki, işletme sahibi hakkında daha önce de hukuki süreçler başlatılmış ve elimizde şu an için Yargıtay tarafından onaylı iki adet tahliye kararı bulunuyor. İşletme sahibinin borcunu 30 Mart 2008 tarihine kadar ödemsi için yeniden bir süre tanıdık." dedi

 

 



İŞLETMECİ: "BORCUMU EN KISA SÜREDE ÖDEYECEĞİM"

 

Yaklaşık 3 yıldan bu yana Hamamat Kaplıca Termal Tesisi işleten firma yetkileri de, borçlarını en kısa zamanda ödeyeceklerini bildirdi. 6 kral dairesi 18 suit odası olmak üzere 210 yatak kapasitesi bulunan Hamamat Kaplıca Termal Tesisin İşletme Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler biriminden yapılan açıklamada, "Biz borcumuzun arkasındayız. En kısa zamanda da bu borcumuzu ödeyeceğiz. Ancak kaplıcanın bu şekilde olumsuz haberlerle gündeme gelmesi tesise zarar veriyor. Burası devletin bir tesisi. İşletmeci gider, bu konulardan dolayı tesis böyle gündeme geldiği için kaplıca zarar görür. Ancak biz Özel İdareye borcumuzu en kısa zamanda ödeyip ardından Hamamat Kaplıcasının ismini yine ünlü sanatçılarla yapacağımız organizeler sayesinde dünyaya duyuracağız." ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.