• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Halis Toprak'ın malikanesi satıldı

Halis Toprak'ın malikanesi satıldı
Halis Toprak’ın Londra’nın Bishops Avenue’deki malikhanesenin 50 milyon sterline alıcı buldu. Yeni mal sahibi “Toprak Mansions” yazısını sildirdi.

Emre Altıntaş-Türkiye Turizm


LONDRA- Londra’da milyonerler sokağı olarak bilinen Bishops Avenue’deki Halis Toprak’ın malikhanesi satılınca ilk önce üzerindeki “Toprak Mansions” yazısı silindi.

Son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan mortgage krizinin ardından İngiltere’de emlak sektöründe başgösteren durgunluk eğilimine rağmen, işadamı Halis Toprak’ın Londra’daki “Toprak Malikhanesi”nin satıldığı İngiliz medyasında haber konusu oldu.

Halis Toprak tarafından satın alındıktan sonra yapılan restorasyon ile 20 milyon dolara malettiği ve üzerine yazdırdığı  “Toprak Mansions” yazısı ile ikametgahtan öte iş merkezi görüntüsü kazandırdığı ünlü malikhane, ekonomik durgunluğa rağmen 50 milyon siterline alıcı buldu.



Malikhanenin yeni sahibi restorasyon başlatarak öncelikle “Toprak”ın adını sildirdi.


Toprak Malikhanesi’nin yeni sahibi Kazak milyarderi Horelma Peraman ilk olarak binanın üzerindeki yazıyı sildirdi ve başlattığı çevre düzenlemesi ile malikhaneyi doğal görüntü kazandırdı.

Dünyanın önemli yatırımcıları ve milyarderlerinin bölgesi olarak ün yapan Bishops Avenune’nin yeni sakini Kazak milyarder Peraman’ın eve 30 milyon sterlinlik bir harcama yaparak helikopter alanı ve sinema gibi ilaveler yapacağı edinilen bilgiler arasında.



Halis Toprak’ın ünlü malikhanesi durgunluğa rağmen 50 milyon sterline satıldı.


Aynı sokakta, Brunei Sultanı ve Suudi Kraliyet malikaneleri bulunuyor.

Şirketlerinin ekonomik krize girmesi üzerine, Londra’daki malikhanesini de satışa çıkarmak zorunda kalan Halis Toprak, başlangıçta 35 milyon değer biçilen “Zenginler sokağı”ndaki evini 50 milyon bterline satarak ciddi bir gelir elde etti. Toprak’ın malikane’den elde edeceği geliri el konulan banka borçlarına mahsuben TMSF’ye ödemesi bekleniyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.