• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Hakkari'de kayak merkezi doldu

Hakkari'de kayak merkezi doldu
Hakkari'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar hafta sonunu değerlendirmek için kayak merkezinden faydalanıyor.

HAKKARİ -Hakkari'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar hafta sonunu değerlendirmek için kayak merkezinden faydalanıyor. Hafta içinde yağan kar, birçok köy yolunun kapanmasına neden olurken, özellikle kayak merkezlerindeki işletmecileri sevindirdi.

Güneşin çıkmasıyla valiliğinin Otluca köyünde açtırdığı kayak merkezine giderek karın keyfini çıkaran Hakkarililer, kar üstüne sofra kurup ekmek peynir yediler.

 



Hafta sonlarını kayak yaparak geçirmek isteyen vatandaşlar için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri uzun çalışmaların ardından kayak pistini hazırladı. Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ve Abdullah Uçgun da hafta sonunu kayak yaparak geçirdi.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün kayak eğitimi verdiği 25 öğrenci bölgede çalışma yaptı. Eğitim gören çocukları ziyaret eden Vali Yardımcısı Pehlivan, Hakkari'nin doğa yapısının ve iklim şartlarının yaz ve kış dağ sporlarına uygun olduğunu, yaptıkları çalışmalarla bunu canlandırmaya çalıştıklarını vurguladı.

 

Pehlivan, "Hakkari karı özlemişti. Geçen haftada yağan kar, pistimizi kayak yapma seviyesine getirdi. Kayak hocalarımız çocukları yetiştiriyor. Kayak merkezini ve Hakkari'nin bu alandaki potansiyelini daha profesyonel bir şekilde ulusal ve uluslararası arenada geliştirmek ve tanıtmak için çaba gösteriyoruz. Berçelan yaylalarına yeni yapılan yolla buralar turizme kazandırılacak. Burası Haziran ayında bile kayak yapılabilecek potansiyele sahip. Hatta buradaki meraların müsait olmasıyla çim kayağı bile yapılabilir durumda" dedi.

 



İl Kayak Sporları Temsilcisi Halil Kurşun da Otluca'daki kayak merkezinde temel eğitim kampında 20'si profesyonel olmak üzer 45 sporcuya eğitim verdiklerini, imkanlarının sınırlı olmasından dolayı daha fazla sporcu alamadıklarını söyledi. İmkanlarının artmasıyla bu sayının 150'nin üzerine çıkacağını belirten Kurşun, "Hakkari dağların kenti. Bu alanlarda Hakkari'ye yatırım yaparlarsa çok iyi olur" dedi.

 

Kayak merkezinde kar üzerinde ekmek peynir yiyen Levent Ertuş, "Arkadaşlarımızla geldiğimizde farklı bir şeyler yapalım dedik. Belki karın üzerinde mangal yapılır kebaplar yapılır ama biz farklı olsun diye ekmek peynir yiyoruz. Buda bizim eğlencemiz" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.